1 yıldan fazla olan internet aboneliği sozleşmesinde cayma bedeli odememek
Hukuk0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hukuk
- 1 yıldan fazla olan internet aboneliği sozleşmesinde cayma bedeli odememek
-
25-10-2022, 22:46:36Herkese selamlar, başlıkta da belirttiğim gibi Telekom'la 2 yıllık internet aboneliği sozleşmemiz var ve sozleşme 6 ay sonra bitecek. Ben TurkNet'e gecmek istiyorum ama onumdeki tek engel şu an cayma bedeli ucreti. Telekom muşteri hizmetlerini arayıp tuketicinin korunması hakkında Kanun'un 52. maddesinden falan biraz bahsettim (bu madde ozetle; 1 yıldan uzun sureli sozleşmelerde, tuketicinin istediği zaman hicbir gerekce gostermeksizin, hicbir ceza odemeden sozleşmeyi feshedebilme hakkına sahip olduğuyla ilgili). Bu maddeye gore bizlerin herhangi bir cayma bedeli odememesi lazım fakat ben şu an Telekom aboneliğimi sonlandırsam her turlu o cayma bedelini benden almak isteyeceklerdir (ortalama 800 lira cayma bedeli odeyecekmişiz). Benim esas sorum bundan sonraki surecle ilgili olacaktı. Bu konuda deneyimli arkadaşlar varsa diye danışmak istedim. Kanunun bu maddesine istinaden 1 yıldan uzun sureli olan bu sozleşmeleri herhangi bir cayma bedeli odemeden feshetmek teoride mumkun gibi gozukuyor ama pratikte oyle mi emin değilim. İlginize şimdiden teşekkurler.