Son zamanlarda PTT Kargo'da bu tarz vakalar artmış, siz siz olun PTT Kargo'dan uzak durun!

Gectiğimiz gunlerde Monster marka bilgisayarımı Sahibinden.com'da 7500 TL'den listeledim. İsminin o. A. Olduğunu iddia eden bir şahıs WhatsApp uzerinden bana ulaştı ve 7500 TL'ye anlaştık. Şahıs İstanbul'da olduğundan urunu oraya gondermemi istedi. Ben de orada yaşayan kuzenime gonderebileceği mi, ondan teslim alabileceğini soyledim. Kuzenimin yanında urunu gorup parayı bana havale edecekti. 22.09.2019 gunu İzmir Karabağlar'da bulunan PTT Kargo Basın Sitesi şubesine kuzenim İstanbul adresinde teslim edilmesini talep ederek bıraktım. Urunun laptop olduğunu belirtmeme rağmen yetkili bana 'değerli urun olarak gonderebilme' seceneğinden bahsetmedi. Kutuya cantası sığmadığı icin laptopu ve cantasını ayrı ayrı kargo ile gonderdim. Ertesi gun laptop cantasını İstanbul Boğaz Kargo DTM şubesi kuzenime goturmuş fakat laptop kargo calışanının iddaasına gore sabahleyin şubede sahte kimlik ile başkası tarafından alınmış. Şahıs o andan sonra bizi WhatsApp'dan engelledi ve aramalarımıza cevap vermedi. PTT şubesi de telefonlarımıza cevap vermiyor, yardımcı olmuyor. Polise, PTT Baş mudurluğune, PTT destek merkezine bulunduğumuz şikayetlerden sonra PTT sisteminde urun once cihetten cıkarılmış olarak gorunuyorken sonra tekrar dağıtıma cıkarılmış, ve sonra tekrar teslim edilmiş olarak guncellendi.