İyi gunler,

Ben bir bucuk yıl once Teknosa ’dan HP marka bir laptop aldım. Bu surecten sonra diskte sorunlar olmaya başladı ve garantiye gonderdim. 20 iş gununu gecen bir durumla karşı karşıya kaldım fakat benim durumum biraz daha farklı. Şoyle ki; HP ’ye gonderilen bilgisayarı, HP geriye 18 iş gunu icerisinde gondermiş fakat Teknosa bana bilgisayarın geldiğini bildirmediği icin işlem suresi uzadı ve toplamda 24 gunu buldu. Teknosa ’nın genel merkezini aradığımda; bana urununuzun işlemi 20 iş gununu gectiği icin ucret iadesi yapabilirsiniz denildi.

Ben de bayiye gittim ve bu hakkımı kullanmak istedim. Beni caydırmak icin 24 iş gununu, cumartesiler sayılmıyor, 15 temmuz sayılmıyor vs. diyerek 17 ’ye indirdiler. HP 18 gun icerisinde size yollamışsa nasıl 17 gun gecmiş oluyor dedim oyle kaldırlar. Sonra bir kac yokuşa surme işleminin ardından (slip, dekont, belgeler vs.) kabullendiler. Sonra bana bilgisayarı verdiler ve iade işleminde geri getirin ucreti odediğimizde alacağız dediler.

Ertesi gun aradığımda bilgisayarın şarj soket yerinde catlak var (benden kaynaklı) bu yuzden HP onay vermedi. Biz de ucret odeyemiyoruz dediler. Ben de HP ’yi aradım. Aldığım bilgi şu yonde; biz 18 gunde yolladık ve gunu geciren Teknosa olduğu icin işlem bizden cıkmış durumda. Bu durumlarda biz ne onay veriyoruz ne onay alıyoruz. Tamamen mağazanın sizi bekletmesinden kaynaklı bir problem dedi. Tekrar Teknosa ’yı aradığımda HP ’nin de oyle bir yetkisi olmadığını soylediğimde yeniden talep oluşturdular. Bu durumda başka bir seceneğimiz yokmuş. Ben de THH (Tuketici Hakem Heyeti) ’ye başvuru yaptım. Bu gibi bir durumda okuduğum kadarıya malın ayıplı kısmı (kırık şarj soket yeri) kadar ucreti malın değerinden duşup bana odeme yapabilirlermiş. Bu durumda olan yahut bu gibi durumda ne yapılacağını bilen bilgili bilirkişilere danışmak istiyorum. Sevgilerle.