5. Ayın 29'unda 19 yaşında bir gencten Gigabyte G1 GTX 980 700 TL'ye aldım genc arkadaşımda GTX 1080 Ti alacağı icin sattığını soyledi. Yaklaşık 2 hafta kullandım ve hicbir sorun olmadı ben de sonra bunu satmak istedim. 1100 TL'ye Zotac ampextrema Edition 980 Ti adlı ekran kartı aldım ve aldığım 980 sattım 2 hafta kullandıktan sonra adam bilgisayarcı olduğunu soyledi. Evime geldi. 4K TV me bağlayıp oyun testi yaptık GTA 5 falan dyinligt 1 saat kadar durdu. Sistemi falan inceledi adama ekran karını sattıkTan 14 gun sonra beni aradı ben de actım kardeşim ben PES 19 oynarken ekran kartı gitti ne yapayım o kadar PC'de denedim acılmıyor dedi. Ben de internetten bakayım dedim. Sonra duşundum adam bilgisayarcı benim bilmediğimi her turlu onun bilmesi gerektiğini duşundum. Adam sonra aradı tekrar ve dedim ki abi maalesef iade alamam. Ben sana urunu satarken kullandırttım performansına baktın dedim ve 1 2 gun değil ki iade isteyesin 14 gun gecmiş ben senin bu kartla ne yaptığını nereden bileyim dedim. Sonra senin tuketici hakem heyetine vereceğim dedi ben de ver dedim 5 dk sonra aradı bir bayanla goruştum. Dedi odediğiniz paranın yarısını alabilirsiniz demiş adama. Bu da demiş ki ben arkadaşa sorayım ondan sonra vereyim beni tekrar aradı yarısını vereceksen anlaşalım dedi maalesef abi dedim ve o zaman devlet alır senden dedi ve kapadı.
Bu konuda ne yapabilirim? Ben cunku ekran kartı sapa sağlamdı satarken ve bir tanede ASUS mars var mesela adama sattım. Adamın evine gittim ve kartını ben taktım. Adamın işlemciye darboğaz yaptığını soyledim. Adam da zaten 2 gun sonra iadesini istedi. Ekran kartı işlemciye yuk bindirdiğini soyleğerek iadesini aldım ama bu kart 14 gun gecmiş ve bilgisayarcı adam ben yanında faturasını kutusunu bile yanında vermişim oysa
İkinci el satılan ekran kartının 14 gun sonra iade istenilmesi
Hukuk0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hukuk
- İkinci el satılan ekran kartının 14 gun sonra iade istenilmesi