KVK Rezaleti
Hukuk0 Mesaj
●2 Görüntüleme
-
25-10-2022, 22:12:38Hepsiburada.com'dan 3 Eylul 2018'de Sony XPERİA XZ1 telefon aldım. Telefon bu zamana kadar hic hasar almadı. 7 Mayıs'ta arama geldiğinde ekranın kararması ve şarj olmaması sorunlarından dolayı Beşiktaş KVK ya goturdum. Adam aldı telefonu baktı, sadece faturasını ve şarj cihazını aldı, arızalı cihaz formunda dış gorunumde hicbir şey yazmadı. 3 gun sonra arıyorlar cihazın yan panellerinde eğilme var 900 TL + KDV ucret talep ettiler. Kullanıcı hatasıymış. Kullanıcı hatası olamaz dedim hasar almadı bu telefon. "Biz bir şey yapamayız butun telefonlar Bakırkoy KVK ya gidiyor oraya goturun" dedi. Bende geri aldım cihazı, cihazı yamultmuşlar resmen icine ettiler. teslimat formunda telefonu garanti dışı yazmışlar aynı zamanda cihaz cizik, yamuk ve lekeler var diye not duşulmuş. Sony'i aradım KVK yı şikayet ettim. Sağ olsunlar ilgilendiler şikayet dilekcesi oluşturdular "Ama yine son sozu KVK soyler biz bir şey yapamayız" dediler. Sonra geri donuş yaptılar. Olumsuz sonuc cıktı. Bir de ustune diyor ki: Bize verilmeden once cihazın yamuk olmadığını nasıl kanıtlarsınız ? "Bana verilen formda yazmıyor, dedim. Siz milleti enayi yerine koyarsınız bende tuketici mahkemesine gideceğimi soyledim. Tuketici mahkemesine gideceğim. İnternetten satıcı adres bilgileri bolumune KVK yazmak istiyorum ama KVK satıcı değil. O kısıma ne yazmam gerekir ? Cihazın değişimini istiyorum.