Şimdi ekran kartı uzun zamandır sorun cıkarmıyordu. Son 2 aydır ekran kartı bilgisayar acılırken surucu başlatılmıştır diye goruntu vermiyor. Hadi bir şekilde goruntu almayı başardım diyelim cayır cayır calışıyor. Duzgun calışması icin kapatmamam gerekiyor haliyle. Ben 7/24 bilgisayarı acık tutmak zorunda mıyım?
Hatta konu acmıştım burada.
Servise gonderdik ve 2 3 hafta gitti geldi, sorun yok diyerek geldi ve baştan surucuyu kurduk calıştı. Sonra bilgisayarın BIOS'unda ayarları değiştirmek icin yeniden başlattım goruntu gelmiyor. Neyse, uğraştık v e oyle boyle goruntu geldi. Sonra 2 hafta kapatmadım. En son cok onceden BIOS'u yedeklemiştim kurayım belki duzelir dedim. Kurdum yeniden başlattım cok sancılı bir şekilde acıldı. Yine 1 2 hafta oyle acık bıraktım. Sonra ben yokken Windows Update yuzunden kapanmış ve yine goruntu yok. Hatta Windows goruntu gelmiyor diye duzgun başlatılması diye hata veriyor.
Yani apacık kartta sorun var. Onceden ilk alındığında arada WattMan hatası veriyordu. Sonra sorun cıkarmadı 5 6 ay. Neyse başka sistemde kullanmaya başladım bir sure ETC mining yaptım. Sonrasında bıraktım bir sure. Sıkıntı yoktu. Neyse tekrar başladım Windows 11 uzerinden sonra surucuyu guncelledim. Ginceleldikten sonra başladı goruntu gitmeye. (hangi surucude daha iyi mh/s veriyor diye bakmak icin) neyse guncelledim surucuyu goruntu yok. Guvenli modda başlattım sonra kaldırdım surucuyu eski kurdum calıştı normal şekilde. Bay uzun sure normal kullandım. Fakat tekrar bıraktım miningi. (az cok neden bıraktığımı anlamışsındır duşuk mh veriyor ayda 100 TL veriyor değmez dedim bıraktım)
Sonra bir başladı surucu başlamaya sorun o zamandan beri devam ediyor. Hadi mining'ten dolayı kart bozuldu diyeceğim kart gercekten duzgun calışıyor. Tek sorunu surucu başlamıyor.
Şimdi bunun icin değişim yapar mı ASUS?
Cunku muhtemelen hala garanti devam ediyor. Yoksa kıracağım kafayı bir 2 GB'lik RX 550 daha alacağım CrossFire ile bile olsa kullanacağım. Ki sırf bu sorun yuzunden kac defa babamla takıştım.
Ne yapmalıyım?
@addvar
Surucu kurunca calışmayan GPU icin Tuketici Hakem Heyeti'ne başvurulmalı mı?
Hukuk0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hukuk
- Surucu kurunca calışmayan GPU icin Tuketici Hakem Heyeti'ne başvurulmalı mı?