Dolandırıcılar, TurkNet ve Digiturk
Hukuk0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hukuk
- Dolandırıcılar, TurkNet ve Digiturk
-
25-10-2022, 22:11:19Merhaba iyi gunler hepinize. Oncelikle bu telefon ile dolandırılma şeylerine karşı cok dikkat eden birisiydim. Telefonda milletin nasıl dolandırıldığına inanamazdım duyunca. Bugun akşam saatlerinde 0850 ile başlayan bir numara beni arayarak TurkNet aboneliğime ait isim soy isim ve hatta abone numarama kadar her şeyi soyledi ve TurkNet'ten aradıklarını soyledi. Konuya boyle girince tabii dolandırıcılık falan hic aklıma bile gelmedi. TurkNet aboneliğiniz şubat ayında 134 lira olacak ve şoyle bir kampanyamız var Digiturk dekoderi gonderelim size onay verin faturanız 50 TL internet 49 TL Digiturk şeklinde 1 yıl kullanın kabul etmez iseniz faturanız 134 lira olacak dediler. Daha once internette boyle haberlere rastlamadığım icin olur tamam dedim. Ardından Digiturk muşteri hizmetleri aradı sosyal medyadan başvuru yapmışsınız dedi o an pek şuphelenmedim daha sonra telefonunuza bir mesaj gelecek o linkten onay verin dedi. Neyse linke girdim onay verdim randevu icin tarih gonderdiler. Bunun bir dolandırıcılık yontemi olduğunu TurkNet'in nasıl bizim abonelik numarımızı sızdırdığına girmiyorum bile. Kurulum ekibi geldiğinde zaten kabul etmeyeceğim uyelik sozleşmesi falan imzalamayacağım ve vazgececeğim ama Digiturk'un gonderdiği linkten onay verdiğim icin herhangi bir cayma bedeli vs odemem gerekir mi yardımcı olursanız sevinirim.