Selamlar, 'link'teki işlemci soğutucusunu 6 Ocak tarihinde Hepsiburada uzerinden 'Gametech' satıcısından sipariş verdim. Soğutucu, Alyese H120-D versiyonun bircok Turk markası tarafından etiket basılıp pazarlanan modelidir. Fiyatına gore performansı fena değil ancak ben memnun kalmadım. Freezer 34 DUO alacaktım ancak o kadar fazla butce ayırmanın anlamsız olacağını duşundum ve hata ettim. Gametech Freezer Pro HD120 almış bulundum.

Sorun kısaca, fanlar cok sesli calışıyor ancak PWM ayarı yaparak halledebiliyorum ve 1000RPM'de donse de yetiyor. Ancak OC yaptığımda test esnasında 1600AF'e yetemedi. Thermal Throttling yedim (max hızda donerken, 2200RPM yani), sese inanamazsınız). Zaten en buyuk sorun, rulman veya artık her ne ise ses geliyor. Yani boyle uğultu değil (hava değil), vızıltı gibi (surtunme gibi) bir ses geliyor. Paketten cıkan macunu acmadım, sadece soğutucunun işlemci aynası plakası temas yuzeyindeki koruma etiketini soktum ve yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum. Bunu fanlardan ses geliyor, kusurlu mal diyerek iade etmeye calışırsam muhtemelen başım ağrıyacak, servis onayı şu bu derken satıcı insafına kalacağım. Soğutucuyu sokup, temizleyip, kullanmış olduğum belli olduğu halde iade talebi oluştsam ve sebep olarak 'memnun kalmadım' desem, iadem kabul edilir mi? Boyle bir hakkım var mı?