Herkese iyi forumlar. Arkadaşlar 4 ay once aldığım Lenovo marka PC darboğaz problemi ile 2 kez servise gitti anakart değişimi ve SSD değişimi yapıldı ama problem duzelmedi. Ben de bunun uzerine degisim yapılmasını istedim. Lenovo da değişim formu duzenleneceğini ama cihazı bana satın aldığım satıcın vereceğini soyledi. Buraya kadar problem yok. Hepsiburada uzerinden “bozdan teknoloji”den satın aldığım icin bu arkadaşlar ile iletişime gectim. Malum dolar kurundan dolayı cihazın fiyatı iki katına cıktı. Bana ısrarla ellerinde cihaz olmadığını bunun icin para iadesi yapacaklarını soylediler. Ben de bunu kabul etmediğimi defalarca bildirdim. Tuketici haklarına gore benim secimlik hakkımı yerime getirmek zorunda. Cihazın bircok değişik versiyonu ve ust modeli uretimde halen bu da demek oluyor ki cihaz temin etmeleri imkansız degil. Burada firmalar kurnazlık yapmaya calışıyorlar. Senin paranı alıyor, paran o sırada değer kaybediyor, senin paranı kullanıyor ve sonra değer kaybetmiş şekilde geri vermeye calışıyor.

Bana hicbir şekilde yardımcı olmadılar hatta ellerinde bulunan benim cihazımın neredeyse aynısı Acer cihazı uzerine 4 bin daha verirsem verebileceklerini soylediler. Dalga geciyorlar bildiğin. Ben de konuyu tuketici hakem heyetine taşıdım. Surec yaklaşık 9 ay surecek. Başvurmadan once THH onursal başkanı aydın ağoglu'ndan bu konuda bilgi bile aldım ve benim haklı olduğumu ve secimlik hakkımı yerine getirmek zorunda olduğunu soyledi. Birkac avukata da bu konuyu danıştım onlarda aynı seyi soylediler. Arkadaşlar karar cıkınca burada belirtirim ama haklı cıkacağım kesin. Diyeceğim yuksek miktarda alışverişinizi kurumsal yerlerden yapın. Bozdan teknolojiyi kesinlikle onermiyorum problem yasasınız. Belki birilerine yardımcı olur diye paylaşıyorum mutlaka hakkınızı arayın. İyi forumlar.