Bilindiği uzere fastPay 100 TL'ye kadar olan dijital odemelerin tamamının geri odeneceği şeklinde bir kampanya yapmıştı ve ardından da parca parca olan odemeleri eksik odemişti, Sosyal'de de bir dunya mağdur var. Cok buyuk bir para değil ama buyuk hak yiyip şimdi de işleri uzatıyorlar. Ben -Fast Pay'e de yazmış olabilirim, net hatırlamıyorum- deniz Bank'a bu konu ustune bildirimde bulundum, 100 TL alışveriş yaptım Fast Pay'den, ilki 3*20 TL olmak uzere ikincisi de 2*20 TL olmak uzere 20 TL'lik kuponlardan toplamda 100 TL aldım ama bana yalnızca ikinci yaptığım odemenin iade edildiğini, yalnızca 40 TL'nin iade edildiğini bildirdim. Kalan 60 TL'yi geri yatırmaz ve işlemleri uzatırsanız Tuketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım dedim, hic uzatmadım. Ayrıca eksik odeme rezilliği bir yana, ilk odememi değil, ikinciyi saymışlar, yani az olan odemeyi. Hani ilk alışveriş icin gecerli olsa bir kampanya anlarım, ikinciyi nasıl iade ettiniz, ucuz olanı mı sectiniz? Yaklaşık 2 hafta boyunca ara ara bana bildirimimin değerlendirme surecinde olduğu bildirildi, ardından dun bana bir e-posta geldi. Rezilliğe bakın, gelen e postanın son kısmı şoyle:

fastPay uygulaması uzerinden 02.12.2021 - 11.12.2021 tarihleri arasında 100 TL ve uzeri dijital kod alımlarında 100 TL'ye kadar ilk odeme tutarın tamamı iade edilecektir. Yapılan inceleme sonucunda; ilk dijital kod odeme işleminizin 60 TL olması nedeniyle eksik kalan 20 TL en kısa zamanda fastPay cuzdanınıza yuklenecektir.
Genişletmek icin tıkla...

Yani kalan 60'ı odemek yerine, ilk once 60 yukleyecektik, onu 40 yapmışız, 20 daha verip 60'a tamamlayalım diyor. Pazarlık kesiyorlar sanki. Bir e-posta attım az once, tamamını iade etmeleri gerektiğine dair. Yeni bir gelişme olursa buradan bildireceğim, işi daha da yokuşa surerlerse direkt Tuketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım. Daha once hic başvurmadım, benim icin de tecrube olur. Ayrıca mağdur olan herkesi de şikayete davet ediyorum, catır catır alın paralarınızı.