Yaklaşık 5 sene once 350 TL civarına Corsair H100i sıvı soğutma almıştım. 4 sene sonra yeni bilgisayarıma montaj yaparken sabitleyici vidaları kırdım. Ve sonrasında olaylar patlak verdi. Sadece ve sadece vidalar kırıktı. Turkiye Corsair servisine gittim. Sabitleyici vida istedim. Test edip bakalım dediler. Ve cevap olarak pompa calışmıyor, fiziksel olarak zarar vermişsin garanti kapsamı dışında dediler. Ben onlara o urunu verirken kesinlikle pompa sapasağlam calışıyordu. Doğal olarak cok sinirlendim.

Corsair Genel Merkezini mail yağmuruna tuttum. Ben soğutmamı sağlam verdim servis kırdı, Turkiye icinde bu işi cozmem cok zor. Bu adamlar soğutmamı bozdu vb.

Bana yaşadağım mağduriyet ile alakalı ozur maili attılar. Ve RMA acmamı istediler. RMA actım. Kargo paramı karşıladılar ve urunumu Hollanda'daki Corsair servisine gonderdim. Cok hızlı şekilde onaylandı ve yeni Corsair H100i sıvı soğutmam Tayland'dan kargoya verildi. Kargo suresi uzun olsa da hic problem değil, adamlar benimle ilgilendi. Muşterisine sahip cıktı.

Gelen Corsair H100i sıvı soğutmamın montajını yaptım. Calıştırdım her şey cok guzel. Ustune bilgisayarımı yeniledim. O bilgisayarıma da monte ettim. Corsair Link kablosu calışmasa da onemsemedim BİOS ayarlarından pompa devrimi ayarlayabiliyordum nasıl olsa. Her neyse aradan 1 ay gecti. Sıvı soğutma motor sesi gibi bir ses yapmaya başladı. Corsair'a RMA actım ve sıvı soğutmanın ara sıra motor sesi gibi ses yaptığını soyledim. Benden ozur dilediler ve tekrar servis sureci başladı.

Bana yeni urun olarak Corsair H100i PRO modeli gonderildi. Tekrar memnuniyetim tavan yaptı. Lakin, bu urunde de daha montajını yapar yapmaz pompa sesinin inanılmaz yuksek olduğunu gordum. İnternetteki cozumlere odaklandım ve yaklaşık 1 hafta boyunca internette yer alan butun cozumleri denedim. Hic bir işe yaramadı. Sorun bilgisayarımda mı diye arkadaşımın bilgisayarında da aynı urunu denedim. Sıkıntı devam ediyordu. Tekrar RMA actım ve bu RMA işlerinden cok yoruldum.

Devam eden sorundaki ses kesinlikle pompadan geliyor. Fanların hepsini durdurup denedim.

İlk urunden aldığım verimi 2 urundur alamıyorum. Corsair'ın beni yasaklılar listesine ekleyeceği kanaatindeyim. Neler oluyor? Cok mu şanssızım?