Oncelikle selamlar.

30.11.2018 tarihinde Hepsiburada uzerinden ASUS FXVE553-DM407 model notebook satın aldım, bilgisayar freedos olarak geldi. İşletim sistemi yukledim kullanmaya başladım ancak belli bir sure sonra mavi ekran sorunları ortaya cıktı. Coğunlukla oyun oynarken ve AutoCAD kullanırken bu hatayı alıyorum.

Servise gitti 2 kez ilkinde yazılımla geliştirilip eski surum ekran kartı driveri yuklenmişti driveri guncelleştirdiğimde mavi ekran sorunuyla tekrar karşılaştım. İkinci sefer servise gittiğinde anakart değişimi yapıldı ve yine eski surum ekran kartı driveri yukluydu sebebini sorduğumda AutoCAD de mavi ekran surekli karşılaştığımız bir sorun eski driver yuklersek mavi ekranı onluyoruz dediler.

Ancak ben bu bilgisayarı zaten oyun oynamak icin aldım eski bilgisayarımda AutoCAD kullanabiliyordum ama oyun oynayamıyordum bu bilgisayarı aldım ama sorunları bir turlu bitmedi.

Asus bu mavi ekran sorununun sorumluluğunu kabul etmiyor. Bizim yapabileceğimiz bir sorun değil o yuzden para iadesi yapamıyoruz dediler pişkin pişkin(bunu diyen teknik servis elemanı).

Şuan bilgisayarım teknik serviste ve yukarıdaki acıklama yapılarak iade alınamayacağı soylendi Asus muşteri hizmetlerini aradım ancak resmen dinlemiyorlar bile benim anlattığımdan cok farklı konulardan bahsediyorlar.

Ne yapmam, hangi adımları izlemem gerekir yardımlarınızı istiyorum. Tuketici Hakem Heyetine gitmeyi duşunuyorum, orası olmazsa Tuketici Mahkemesine.