Hicbir firma aldığınız urunu gorme hakkını size tanımadığı ve kapalı kutu sattığı icin ve bu gerceği ne derseniz deyin değiştiremediğiniz icin, mağazadan ya da internet uzerinden almak arasında bir fark olmuyor. Urunu, yorumlar ve tavsiyeleri baz alarak seciyorsunuz.
Mağazadan aldığınız zaman dezavantajınız, urune iade ya da değişim istediğinizde, "kutuyu acmışsınız iade alamayız" ifadelerinin yasalar ile de haklı olarak değerlendirilmesi. Olur da urun beklentilerimi karşılamazsa boyle bir diyaloğa girerek sinirlerimi hoplatmayım diye, 19/02/2019 tarihinde N11 aracılığı ile GameExtra firmasından Sensei 310 Mouse aldım. Urun muhtemelen ertesi gun ulaştı elime, gorsel olarak, malzeme olarak hatta butun olarak cok guzel bir mouse olsa da, 60 TL ye aldığım mouse ile arasında kullanımda bir fark goremedim. Dolayısı ile daha iyi sonuc alabileceğimi duşunduğum icin, Rival 600 ile değiştirmeye karar verdim ki hayatım boyunca ilk defa değişim yapıyorum. Firmayı konu ile ilgili bilgilendirmek amaclı arayarak durumu izah etsem de aldığım cevap, kutuyu actıysanız iade alamıyoruz şeklinde oldu. Peki siparişini verdiğim ve ertesi gun elime ulaşan urunu kutusuna bakıp mı değerlendirmeliydim, kutusunu beğenmedim diye mi iade etseydim desem de ilk etap da cok uğraşmak istemedim ve goruşmeyi sonlandırdım.
Daha sonra icim elvermedi ve tekrar aradım, N11 değişim sayfasında "urunu neden iade etmek istiyorsunuz" sorusu altında ki secenekler arasında Beğenmedim/Vazgectim seceneğinin varlığından, mesafeli satışlarda tuketicinin kayıtsız şartsız değişim yada iade hakkının olduğunu soyleyen paragrafa kadar dile getirdim. Israrla, "acılmış kutu, ozellikle kulaklık ve mouselarda bizim icin sorun oluyor" cevabını aldım. Her ne kadar sonuna kadar hak veriyor olsam da, benim de elim kolumun bağlı olduğu gerceğini değiştirmiyor olduğundan ısrarcı oldum ve gonderin bir bakalım cevabını almayı başardım. Urunu dun gonderdim ve bugun değişimin kabul edilmediğine dair mail aldım. Kutuyu ozellikle elimden geldiğince ozen gostererek actım, kapatırken de tek bir iz leke kalmayacak şekilde temizleyerek kapattım. Tek eksik, kabloyu bir arada tutan plastik jelatinin cok sıkı olmasından dolayı keserek acmış ve atmış olmam. Hakem heyeti prosedurlerini bilmiyorum, acıkcası cok uğraşmak da istemiyorum, fakat anlamlandıramıyorum da. Hem para verip urun alacak adamın urunu gorme hakkını elinden alıyorsunuz, kardeşim ben bunu alıcam ama neye gore alayım sorusuna firmamızın kuralları bu şekilde diyorsunuz, urunu alıp vazgecene de kutuyu acmışsın diyorsunuz. Telefon konuşmasında ısrarla ben bu urunu fiziksel olarak gorme şansı bulamadım, tavsiyeler uzerine aldım, ayrıca da internet uzerinden alıyorum beğenip beğenmeyeceğimi nereden bilebilirim ki diye sorduğumda bizim firmamızda acığı vardı şeklinde cevap aldım.
Bu ulkede tuketiciye nasıl bir hak verilmiş olursa olsun, firmaların bir acık kapı buluyor olması yine tuketiciyi mağdur ediyor. Her ne kadar onlara da hak veriyor olsam da, sonucta bana tanınmış bir hak var ve bu hakkımı gasp ettiği icin GameExtra benim guvenli firmalar listemde cıktı. İlk alışverişimdi belli ki son da olacak.
GameExtra değişim kabul etmiyor
Hukuk0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Hukuk
- GameExtra değişim kabul etmiyor