TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde duzenlenen bilgilendirme toplantısına Turkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Buyukekşi, TFF Yonetim Kurulu Uyeleri, Genel Sekreter Kadir Kardaş ile MHK Başkanı Sabri Celik, MHK Başkan Vekili ve VAR Sorumlusu Murat Ilgaz, MHK Uyesi Ahmet İbanoğlu, Kulupler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koc, 1'inci Lig Kulupler Birliği Derneği Başkanı Murat Ozkaya, Super Lig ve 1'inci Lig kulup başkanları, yoneticileri, idari temsilcileri, teknik direktorleri ve takım kaptanları katıldı.
"ELİMİZDE ETKİN KULLANILDIĞINDA SON DERECE VERİMLİ BİR VAR TEKNOLOJİSİ VAR"
Turkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Buyukekşi toplantıda yaptığı konuşmada, Super Lig'in, dunyanın en değerli liglerinden biri olma potansiyeline sahip olduğunu belirterek, "Elimizde etkin kullanıldığında son derece verimli bir VAR teknolojisi var. Dunyanın en tutkulu taraftarları Turkiye'de. Ustelik bu spora gonul vermiş cok değerli markalar, uluslararası kuruluşlar, Turk futboluna yatırım yapıyorlar. Şimdi size Turkcemizin en guzel kelimelerinden biri hakkında bir hatırlatma yapmak istiyorum. Davalarımızı hakimlere teslim ediyoruz. Sağlığımızı hekimlere… Maclarımızı hakemlere… Bu 3 kelime de Hikmet sozcuğunden turetilir. Hukum kokunden gelir ve ucunun de ortak bir ozelliği vardır. Davalarda da, hastalıklarda da, maclarda da, hakimin, hekimin ve hakemin onune gelen konu, daha once birebir aynısı yaşanmamış, kendine has ozellikleri olan, nevi şahsına munhasır bir olaydır. Bu uc meslek grubunun da erbabına, biz, tekrarı olmayan, birebir benzeri yaşanmamış bir konuda karar verme yetkisi veriyoruz. Bu mevkideki insanların tecrube sahibi, bilge insanlar olması onemlidir cunku doğru teşhisler, doğru kararlar, yaşanmışlıkla ve muhakeme gucuyle gelir. Biraz evvel yukarıda saydığım, futbolumuza ait guzel şeylerin yanında, Turk futbolunu layık olduğu yere getirmek istiyorsak en az 2 şeye daha ihtiyacımız olduğu gerceğini kabul etmeliyiz. Bu saydığım avantajlara eşlik edecek duzeyde yuksek performanslı, deneyimli, bilge bir hakem havuzuna. TFF'nin bir "taraf "olmadığının bilinmesine ve tum paydaşlarımızın sakin, kontrollu ve cozum odaklı hareket etmelerine. "
"BİR MACTAKİ POZİSYON İCİN BAŞKA MACA BAKARAK KARAR VERİLEMEZ"
Bir hakim icin iki dava birbirinin aynısı olmadığı gibi, bir doktor icin de iki hastanın koşullarının aynı olmadığını kaydeden Buyukekşi, "Aynı bu mantıkla bir mactaki pozisyon ihlal mi değil mi, bir başka maca bakarak karar verilemez. Bu ancak doğru teşhisle, eğitimle, deneyimle ve imkanlardan istifade edilerek zaman icinde mukemmelleşecek bir yetenektir. Bu anlattığım futbolumuz icin cok onemli bir meseledir. Bugune kadar yapılmamış, uzerinde durulmamış ama 4 aydır kararlılıkla ilerleyen bir federasyon stratejisidir" şeklinde konuştu.
"FUTBOLUN PAYDAŞLARINI KARŞIMIZDA DEĞİL YANIMIZDA OLMAYA, BİZİMLE BİRLİKTE COZUM URETMEYE DAVET EDİYORUM"
Gectiğimiz 11 haftalık surecte bazı hakem performanslarının cok eleştirildiğini kaydeden TFF Başkanı, "Bu eleştirilerin bazılarını, hakemlerimizin formsuz performanslarına bağlı olarak haklı bulduğumu da itiraf edeyim. Fakat şunun unutulmamasını rica ediyorum; bazı hataları duzeltelim derken yeni hatalar yapma luksumuz yok. Boylesine bir rekabetin yaşandığı bu kritik haftalarda kolay olmasa da, tum kulup yoneticilerimizi, medya mensuplarımızı ve fikir onderlerimizi, her şart altında sakin olmaya, ortak problemlerin ustesinden gelebilmek icin karşımızda değil yanımızda olmaya, bizimle birlikte cozum uretmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
"BAZI ELEŞTİRİLERİ SERT VE HAKSIZ BULDUĞUMU DA SOYLEMELİYİM. TFF ASLA TARAF DEĞİLDİR"
Medyada Merkez Hakem Kurulu'na, hakemlerimize ve federasyona yonelik bazı eleştirileri sert ve haksız bulduğunu da vurgulayan Mehmet Buyukekşi, "Sizi temin ederim TFF asla taraf değildir. Yanlışları ve eksikleri aynı sizler gibi goren, kendini var gucuyle ve butun imkanlarıyla kalıcı cozumler uretmeye adamış bir kurumdur. Bir butun olarak hareket etmeliyiz. Birlikte hareket etmemiz halinde ustesinden gelemeyeceğimiz hicbir sorun kalmayacaktır. Buna tum kalbimle inanıyorum. Siz de inanın" sozleriyle konuşmasını bitirdi.
MHK BAŞKAN VEKİLİ MURAT ILGAZ'DAN VAR SUNUMU
Başkan Mehmet Buyukekşi'nin konuşmasının ardından MHK Başkan Vekili ve VAR Sorumlusu Murat Ilgaz, VAR kadrosunda yer alan 12 hakemi sahneye cağırarak katılımcılara tanıttı. Ilgaz daha sonra ise yaptığı sunumla, VAR Sistemi'nin işleyiş şekli, VAR ve AVAR hakemlerinin gorevleri ve VAR Protokolu'nu ekranda pozisyonlarla orneklendirerek bilgilendirmede bulundu.
KULUP BAŞKANLARI VAR DENEYİMİ YAŞADI
Merkez Hakem Kurulu Başkan Vekili Murat Ilgaz'ın VAR sunumunun ardından bilgilendirme toplantısını takip eden kulup başkanları, teknik direktor ve futbolcular, VAR Merkezi'nde canlı mac ve hazırlanan demolar uzerinde VAR hakemliği deneyimi yaşadı. VAR protokolu cercevesinde kritik pozisyonları değerlendiren katılımcılar, ofsayt cizgilerini de kendileri cizdiler.
TFF Başkanı Mehmet Buyukekşi'den VAR sozleri! "Son derece verimli"
Spor Haberleri0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- TFF Başkanı Mehmet Buyukekşi'den VAR sozleri! "Son derece verimli"