Bursa'nın Gemlik ilcesinde, 3 Ocak 2022 tarihinde kan donduran bir olay yaşandı. Mustafa Tezcan, arkadaşı Taner Durgut ile evinde alkol almaya başladı. Bu sırada Taner Durgut, Tezcan'ın cocuğuna tokat atınca once tartışma, ardından da kavga cıktı. Tezcan, mutfaktan aldığı bıcakla Durgut'u bıcakladı, ardından da polisi arayarak arkadaşını oldurduğunu soyledi. Adrese sevk edilen ekipler, Taner Durgut ’un hayatını kaybettiği belirledi.

Polis tarafından gozaltına alınan Mustafa Tezcan, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede cıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hakkında ‘Kasten adam oldurmek ’ suclamasıyla muebbet hapis cezası istemiyle dava acılan Mustafa Tezcan, Bursa 4 ’uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına cıktı. Tezcan, Taner Durgut ile birkac yıldır arkadaş olduklarını ve aralarında herhangi bir anlaşmazlık olmadığını belirterek,
“Olaydan once iki gun boyunca gece saatlerinde evime geldi. Beraber alkol aldık.” dedi. Durgut ’un ‘kadınlarla dedikodusunu yaptığı ’ gerekcesiyle kendisini ve oğlunu sucladığını, oğlu S.C. Tezcan ’a (13) tokat attığını iddia eden Tezcan,
“Sabaha kadar beni de yatırmayarak bu konuları tekrar soyleyip kufretmeye devam etti. En son, kadınlarla dedikodusunu yaptığım gerekcesiyle bıcağını cekti, oğlum arada kaldı. Oğlumu odadan cıkardım, maktul benimle boğuşmaya devam etti. Koluma bıcak darbesi vurunca uzerimde taşıdığım cakıyı cıkarıp vurmaya başladım. Şuurumu kaybettiğim icin kac darbe vurduğumu hatırlamıyorum.” diye konuştu.

Olay sonrası, yaralı haldeyken Taner Durgut ile konuştuklarını ve birlikte ambulans cağırdıklarını soyleyen Mustafa Tezcan,
“Ambulans gelene kadar maktul benim yanımda oldu. Ben de polisi arayarak teslim oldum. Oldurme kastıyla hareket etmedim. Pişmanım." ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti, sanığın olay gunu evde bulunan oğlu S.C.T. ’nin tanık olarak dinlenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin tamamlanması icin duruşmayı erteledi.