Tuzla ’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ’nın da katılımıyla İSKİ Tuzla İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi 3. Kademe acılış toreni duzenlendi. Başkan Yazıcı kursude konuşma yaptığı sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve projenin bir kısmını tamamlayan eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ı da anması uzerine bazı kişiler Yazıcı ’nın sozunu keserek konuşmasına engel oldu. Konuşmaların ardından Başkan Yazıcı ’yı makam aracına kadar takip eden şahıslar, Başkan Yazıcı ’ya saldırdı. Başkan Yazıcı makam aracına binerek oradan uzaklaştı. Olay sonrası acıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “22 yıldır siyasi hayatımda yaşadığım, Turk demokrasisine ve Turkiye'deki siyaset yapanlar adına talihsiz bir gun yaşadık. Uzgunum. Hem şahsım hem de bulunduğum konum itibariyle boyle bir durum Turk siyasetine ve Turk demokrasisine de yakışmıyor maalesef. Acılan 3. etap bir tesisin 1'inci ve 2'nci etabının temelini atmış, uygulamış ve hizmete sokmuş olan, 30 yıl once belediye başkanlığı doneminde 1'inci etabı 1998 ’de hizmete girmiş olan 2‘ncisi ise 2009'da girmiş olan ve 3'uncu etabının da ihalesini yapmış Kadir Topbaş Bey de dahil olmak uzere Sayın Cumhurbaşkanımızın cevre vizyonunun ifadesi olarak gelen ama 3'uncu ihalenin de yapılmasından sonra tamamlayan ekibe teşekkur ettim. Ve en sonunda ben aradaki yapmış olduğum Tuzla'daki eksik kalan, daha once başlanmış bitmeyen projeleri rica ediyoruz. Tuzla'nın, İstanbul yukunu taşıyoruz. Bunlar da bitmesi gerektiğini' soylediğimde doz biraz daha arttı. Fakat en son kapanışta ben tekraren 'başkana, yonetimine, merhum Kadir Topbaş ’a ve bu tesisi baştan beri 90 ’lı yıllarda yapan, 98 ’de ilk acan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkur ediyorum' deyince ortalık karıştı. Protestoların dozu arttı, hakaretler başladı. Ben durdum ve Sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili 30 yıl once Tuzla'da yaptıklarını sadece anlattım. Sadece bu tesis değil. Dolayısıyla bu hakareti kabul etmiyorum diyerek tepki gosterdim. Fakat aşağı indiğimde Sayın Başkanı cok daha farklı gordum, ‘Kurnazca bir konuşmaydı ’ dedi. 'Sayın Başkan kurnazca bir konuşma yoktu' dedim. 'Soylediklerimde bir yanlışlık mı var, benden once konuşan İSKİ Genel Muduru Recep Tayyip Erdoğan ’a Kadir Topbaş Bey'i ağzına aldı mı, almadı' dedim ve ben onlara teşekkuru bir vefa olarak goruyorum. Kurnazlık değil. Ama sizin yapmaya calıştığınız doğru değil, dedim” dedi. İHA'nın aktardığına gore Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı devamında, “Protesto surecinde zaten konuşmada ilk aşamada teşekkur edince konuşmamın iceriğini de bozmaya calıştılar. 'Yeter artık, bitir artık konuşmayı, kes' gibi sozler duyuyordum. Hizmetlerdeki eksiklikleri devam eden ve bitmeyen 2019 ’dan beri civi cakılmayan projelerden bahsedip 'Tuzla olarak rica ediyoruz, bunu istiyoruz, derdimiz var' sozleri tabii canlarını sıktı. Provokasyonlar can sıkıcı bir durumdu. Uzulduk ve daha sonra indik. Bu konuşma gercekleştikten sonra arabaya giderken saldıranlar oldu, korumalar ve polisler olmasa beni darp etmeye gidecek kadar ilerlettiler işi. Ama bu arada basındaki arkadaşlarımızın gomleği yırtılan, pantolonu yırtılan, şimdi oğrendim kamerası kırılan olmuş. Ben cok nezaketli konuştum kelimeleri secerek konuştum. Asla kırmadım ama Tuzla'nın hakkı olan hizmetleri istemek de benim gorevim gereği gerekli diyerek nezaket de soyledim.“ diye konuştu.