Johnson, “Lutfen milletvekilinizden pazartesi gunu oy kullanmasını isteyin. Boylelikle Bruksel'e gidip bu meseleyi cozmesi konusunda soz sahibi olabilirsiniz. Ben mi yoksa Jeremy Corbyn'i mi?” dedi.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, sosyal medya hesabı uzerinden acıklamalarda bulundu. Yayınladığı bir video ile Brexit uzerine parlamentoda devam eden tartışmaları işaret eden Johnson, “Bu hafta cok şey oldu, sizi son yaşananlar hakkında bilgilendirmek istiyorum. Geride bıraktığımız son 5 hafta icerisinde bize yeni bir anlaşma edinebilmek icin muzakere ettim. AB liderleri anlaşma uzerine muzakere etme niyetindeler cunku bizim anlaşma olsun olmasın, 31 Ekim'de ayrılacağımızı biliyorlar” dedi.
[h=3]“Onların yeni yasaları hukumeti Bruksel'e gidip yalvarmaya zorluyor”[/h] İngiliz Parlamentosunun, muhalif lider Jeremy Corbyn'nin calışmaları doğrultusunda dun gece, AB'den anlaşmasız cıkmanın onunu kesecek bir yasa tasarısını onayladığını hatırlatan Johnson, “Onların yeni yasaları hukumeti Bruksel'e gidip,2020 ya da daha ilerisi ya da Bruksel'in istediği bir diğer erteleme tarihi icin yalvarmaya zorluyor. Halk bir diğer anlamsız erteleme istemiyor” ifadelerini kullandı.
[h=3]“Ben bunu yapmayı reddediyorum”[/h] Bu yasanın bundan daha da kotu sonucları olabileceğini işaret eden Johnson, “Bruksel bu anlamsız erteleme tarihi karşılığında milyarlarca para talep edebilir. Ben bunu yapmayı reddediyorum. Benim goruşum şu şekilde, eğer parlamento bir diğer anlamsız erteleme icin zorlamaya calışırsa ki ben bunu yapmayı reddediyorum, o zaman secmenler ne olacağına karar vermeli. Halk Jeremy Corbyn başbakan olmasını, 17 Ekimde Bruksel'e gidip Brexit'i bir kez daha ertelemesini ve Bruksel ne istiyorsa yapmasını secebilir. Ya da halk 17 Ekim'de Bruksel'e benim gitmemi, yeni bir anlaşma icin muzakere etmeye calışmamı, ki bunu yapabileceğim konusunda kendime guveniyorum, ve ne olursa olsun 31 Ekim'de ayrılmayı secebilir, boylelikle ulke harekete gecebilir” şeklinde konuştu.
Dun gece kabul edilen yasa tasarısı ile Corbyn'nin halkın kararının onune gectiğini belirten Johnson, “Dun gece Jeremy Corbyn sizi, halkın bu kararı vermesini durdurmak icin oy kullandı. Şimdi ise muzakereleri yok etmek, hicbir sebep olmaksızın ertelemek icin ve sizin anlaşma olsun olmasın ayrılma kararınızı durdurmak icin oy kullandı” dedi.
[h=3]“Corbyn'i size guvenmiyor, Ben size guveniyorum”[/h] Johnson, “Bana oyle geliyor ki Corbyn'i size bu kararı verme konusunda guvenmiyor. Ben size guveniyorum. Sizin kararınız olmadan Parlamentoyu anlamsız bir diğer erteleme icin zorlamak tamamen yanlış olurdu. Eğer Brexit meselesinin 31 Ekimden once cozulmesini istiyorsanız, lutfen milletvekilinizden pazartesi gunu oy kullanmasını isteyin. Boylelikle kimin Bruksel'e gidip bu meseleyi cozmesi konusunda soz sahibi olabilirsiniz. Ben mi yoksa Jeremy Corbyn'i mi?”