Merhaba, Amerika'dan laptop sipariş edeceğim. Bircok gumruk mudurluğunu aradım, coğunluğu acmadı veya yonlendirdi. İstanbul gumruk net şekilde OTV alındığını soyledi, İzmir ise laptopta OTV alınmadığını soyledi. Yakın zamanda Cin'den aldığım urunlerde gumruk vergisi+OTV şeklinde urun fiyatı kadar fahiş vergi odedim.
1 Mayıs'tan itibaren ab dışı gumruk vergisi oranı %20'den %30'a cıkacak. Bunun ustune 1500EURO yerine 150Euro'ya duşurulecek ve laptop almak mumkun olmayacak, boyle şeyler alacak olanlar bir an once almalı.
2018'de Amerika'dan aldığım laptopta sadece gumruk ve TRT bandrolu odemiştim. Yine aynı olursa 5000₺ civarı vergi odeyeceğim. OTV alınırsa 12000₺ civarı vergi olacak bu şekilde de almak istemiyorum.
Ozetle: Şu an yurt dışı laptoptan OTV alınıyor mu?
Urun: Lenovo Legion 5 Pro RTX3060 fiyat 1300+75 dolar kargo (uzun suredir Legion 7 alacaktım 1440 dolara lenovo.com usa uzerinden fakat kargo suresi bir turlu 4 ay altına duşmedi. 500nit 2K IPS ekran RTX3060 iceren guzel tasarımlı laptop TR'de stoğu yok, zaten coğu urun satılmıyor bile.
Yurt dışından laptop alımında OTV var mı?
Alışveriş0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- Yurt dışından laptop alımında OTV var mı?