Sivas'ta şeker pancarı hasadı ciftciyi sevindirdi
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Sivas'ta şeker pancarı hasadı ciftciyi sevindirdi
-
25-10-2022, 17:48:28Ekim ayında başlayan şeker pancarı hasadının sonuna gelindi. Turkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine gore şeker pancarı uretiminde Turkiye'de 6. sırada, Sivas yer aldı. Aşağıyıldızlı koyunde ciftci Huseyin Camcı'ya ait 300 donum arazide traktorle hasat yapan Vali Yılmaz Şimşek, ureticilere hayırlı ve bol hasat diledi. Hasat sonrası acıklama yapan Şimşek, yaz donemi boyunca kentte ceşitli hasatlara katıldığını ifade ederek, "Ciftcilerimizin sevincine ortak olduk ve buyuk bir memnuniyetle gorduk ki ciftcilerimizin bu yıl yuzu guldu. Emeklerinin karşılıklarını aldılar. Bugun de son hasadımızı gercekleştirmek uzere Aşağıyıldızlı koyundeyiz. Burada şeker pancarı hasadına eşlik ettik." ifadesini kullandı. Şimşek, kentin şeker pancarı uretimi ve kalitesi yonuyle ulke genelinde on plana cıktığını vurgulayarak, "Her gecen gun şeker pancarımızın uretim alanı genişliyor. Gecen yıl 815 bin ton civarında pancar uretimi varken bu yıl rekoltenin 1 milyon tonun uzerine cıkacağını tahmin ediyoruz. Ben ciftcilerimize hayırlı, bol kazanclar diliyorum. İnşallah her yılları bu yılki gibi olsun. Emeklerinin karşılığını alsınlar." değerlendirmesini yaptı. AA'nın haberine gore, Ciftci Camcı da 300 donumluk tarlasından bu sene yaklaşık 12 ton şeker pancarı rekoltesi beklediğini aktardı.