Merhaba.
4 adet aynı urunden sipariş vermiştim. Urunlerin vergisiz hali 1550 Euro'ya denk geliyor. UPS benden noter onaylı vekaletname istedi. Gonderdim. Şimdi şunu duşunuyorum acaba 1500 Euro ustu ekstra vergiyi bana mı odettirirler yoksa Amazon mu oder? Ben Amazon Global kapsamında aldım urunleri.
Amazon sipariş kısmında şoyle bir ibare var.
Avrupa Birliği ulkelerine gonderilen siparişler icin sipariş toplamına KDV dahildir. Turkiye ve diğer Avrupa Birliği dışındaki ulkelere gonderilen siparişlerde, gumruk masrafı ve ithalat vergisi uygulanabilir. AmazonGlobal kapsamındaki urunler icin gumruk masrafı ve ithalat vergisi tutarları hesaplanarak yukarıda İthalat Ucreti Depozitosu olarak belirtilmiştir. Siparişinizde AmazonGlobal kapsamında olmayan urunler olması durumunda veya AmazonGlobal teslimat seceneğini secmediğinizde, gumruk masrafı ve ithalat vergisi tutarlarını kendiniz ayrıca odemeniz gerekebilir ve bu tutar sipariş toplamına eklenmemiştir. AmazonGlobal ve kapsamındaki urunler hakkında daha fazla bilgiye AmazonGlobal yardım sayfasından ulaşabilirsiniz.
Bugun urunler geldi aslında cuma gunu gelmişti ama adreste yoktum. Her hangi ek bir vergi odemedim. Zaten gumruk bakanlığı email atıyor. Şu kadar vergi var diye. O tutar da zaten amazon a odediğim vergi tutarı. O yuzden ek bir şey odemedim. UPS teslim etti. 4 adet gtx 1070 geldi sorunsuz. Noter onaylı vekaletname + kartlara toplam 8200 civarında odedim. Vekaletname 100 tl tuttu. Yine de 1500 euro ustu alışveriş yaparken temkinli olmak lazım. Biraz tırsmıştım ama sorunsuz ulaştı.
Amazon 1500 Euro ustu alışverişte vergiyi kim oder?
Alışveriş0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- Amazon 1500 Euro ustu alışverişte vergiyi kim oder?