Bildiğiniz uzere gumruk sınırı 16 Ocak'tan itibaren 30€ ile sınırlı olacak. Aklıma takılan bir kac soru var yardımlarınızı rica ediyorum. Amazon.com'dan ilk defa alışveriş yapacağım ve aklım biraz karışmış durumda. Bu €30 sınırı sadece elektronik urunler icin mi gecerli, resmi gazetede sadece elektronik urunlere dair vergi oranları gordum. Ben ise termos bardak almak niyetindeyim.

Alacağım urunun resmi;

Velev ki benim alacağım urun icin de gecerli olsun. Vergisi cok fazla tutmuyor ama resimde 4. kutucuktaki "estimated tax" kısmına posta kodunu yazdığım zaman $1.82 vergi gorunuyor. Bu vergiyi kesin odeyecek miyim yoksa hem alınabilir hem alınmayabilir anlamına mı geliyor onu anlamadım.

1. Kutucukta gift card -$50.00 olayını anlayamadım. Gerekli bir şey midir kendisi?
2. Ve 3. kutucukta "This is a gift" seceneklerini işaretlemeli miyim, bana ne gibi faydaları olacak?

Bu arada bu urunun toplam tutarı bugunku kurlara gore €31-32 civarında. 30€ altında bir urun girdiğimde de tahmini vergi hesaplıyor anlayamadım. Şimdi sipariş versem zaten 10-12 gunu bulacak siparişin gelmesi, yani yeni gumruk sınırına dahil olacak bildiğim kadarıyla. Bir de yıllık satın alma limitimiz 5 defa ile sınırlı değil mi? Yardımlarınızı bekliyorum, cok teşekkur ederim.