Merhabalar. Yakın zamanda Amazon'dan EVGA GTX 1070 SC ACX 3,0 sipariş verdim ve Amazonla iletişime gecerek kargo ucretini almamalarını yapabiliyorlarsa gumruk vergisinide geri iade etmelerini istedim. Şunu acık soyliyebilirim ki muşteriyle en iyi ilgilenen firma Amazon adamlar aşırı samimi mesajlar atıyor ve sorunu cozmek icin elinden geleni yapıyorlar. Neyse birkac gunluk beklemenin sonunda geri odeme işlemini başlatmışlar hemde kargo+vergi icin.

Şimdi size bu işini nasıl yaptığımı anlatmaya calışıcam elimden geldiğince. Ben bu konu hakkında cok araştırma yaptım ama maalesef bir şey bulamadım yarım yamalak ingilizcemle birşeyler yapmayı denedim gelen mesajları arkadaşıma tercume ettirdim bir şekilde halletim. Şimdi adımları anlatıyorum;

-En alttan Help > Need More Help? > Contact Us kısmına giriniz.
-Birinci kısmın ustteki sekmesinde "An Order I Placed" secili olarak gelecek. O şekilde kalsın ve sipasrişinizi secin eğer birden fazla siparişiniz yoksa sıkıntı olmayacaktır kendiliğinden seciyor.
-İkinci kısımdaki "Select an Issue" kısmından "More Order Issues" diyelim. Secince altta bir sekme daha cıkacak, onda da "Other order question or issue" secelim.
-Acılan kutucuğa "Shipping Price" yazabilirsiniz ben bu şekilde yazdım "Import Fees Deposit" de yazabilirsiniz size kalmış. Tamamladıktan sonra alttan E-mail'i secelim diğer yollar aşırı ingilizce istiyor ve onları denemedim bildiğim şekilde anlatıcam geliştirmek size kalmış.
-Acılan pencerede derdimizi anlatayoruz artık kargo indirimi mi istersiniz vergi geri odemesi mi size kalmış.

Her zaman kabul edicekler diye birşey yok benim ilk alışverişim değildi belki ondan daha ılımlı davranmış olabilirler. Ben bunları yazdım ;
"Hello. Very expensive due to taxes, making the fees more expensive cargo. Can you help me for shipping fees and import fees deposit ? Thank you."

Belki yazım hatam vardır ingilizcem cok duşuk seviyede affola. Ben bu şekilde yazdım ve bana geri donuş yapıp eskiden olduğu gibi direk kargo ucretini değiştiremediklerini soyledi sistem değişmiş filan biraz uzun cumleler kurdu sonunda alternatif bir yol var bu işi sonuna kadar takip edip sorununu cozucem filan dedi ciddi anlamda yardımcı oldu sonra bir e-mail daha ve geri odeme icin işlem başlamış. Şunuda belirteyim bu konuşmayı siparişi verdikten sonra yaptım sizde aynı şekilde yapmalısınız.