Ankara ’daki Cankaya Universitesi'nde Araştırma Gorevlisi Ceren Damar Şenel (27), 2 Ocak 2019'da universite yerleşkesindeki odasında oğrencisi Hasan İsmail Hikmet (23) tarafından tabancayla vurulduktan sonra bıcaklanarak olduruldu. Hasan İsmail Hikmet, Ankara 33'ncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada, 'kişiyi yerine getirdiği kamu gorevi nedeniyle kasten oldurmek' sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapis cezasına carptırıldı. Karar, Yargıtay tarafından da onandı. Sanık avukatı Vahit Bıcak, duruşmadaki savunmasında Ceren Damar Şenel'in, muvekkiline cinsel istismarda bulunduğunu, konumunu kullanarak bu istismarı surdurduğunu ve muvekkilini tehdit ettiğini iddia etti. Bıcak, yine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sevgili lise ve universite oğrencisi gencler; uzerinizde otorite kullanma yetkisine sahip oğretmen, oğretim uyesi, okutman, araştırma gorevlisi vs. yuksek not verme veya başka vaatlerle cinsel taleplerde bulunursa sakın sessiz kalmayın.” ifadelerini kullandı. Damar Ailesi, bunun uzerine sanık avukatı Vahit Bıcak hakkında, duruşma sırasında yaptığı savunmalar, sosyal medya paylaşımları ve acıklamaları nedeniyle şikayette bulundu. Avukat Vahit Bıcak hakkında, 'kişinin hatırasına hakaret' ve 'hakaret' suclarından 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava acıldı. Ankara 35'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen davanın duruşmasına, Şenel'in babası Mustafa, annesi Feyzan Damar ile eşi Levent Şenel ve avukatları katıldı. Sanık Vahit Bıcak ise ikinci kez mazeret gostererek, duruşmaya gelmedi. Mahkeme, sanığın implant tedavisi gorduğu gerekcesiyle mazeret sunduğunu belirtti. Baba Mustafa Damar, sanığın ikinci kez gelmemesinin kotu niyetli olduğunu belirterek, “Bu sanık suc işlemeye meyilli. İkidir duruşmaya katılmıyor; ancak actığı sahte sosyal medya hesabından bana hakaret etmeye devam ediyor. Mazeretin kabul edilmeyerek, sanık hakkında yakalama kararı cıkarılmasını istiyorum.” dedi. Damar Ailesi'nin avukatı Omer Kavilli de, sanığın mazeretinin kabul edilmemesini talep etti. DHA ’nın haberine gore beyanların ardından ara kararı acıklayan mahkeme, sanığın mazeretinin randevulu tedavi olması ve duruşmaya katılmamasına engel teşkil etmediğini belirtti. Mahkeme, mazeretin kabul edilmediğini, sanığın bir sonraki celseye zorla getirilmesine karar verildiğini belirterek, duruşmayı erteledi.