Dunyanın en populer mesajlaşma uygulaması WhatsApp, an itibariyle erişim sorunlarıyla boğuşuyor. Facebook ve Instagram gibi akşam saatlerinden bu yana erişilemeyen uygulama, ciddi iletişim kopukluklarına neden oluyor. Bu nedenle kullanıcıların alternatif aramaktan başka şansı kalmıyor.
Peki WhatsApp alternatifi uygulamalar hangileri? Pek cok şirket, sosyal medya paylaşımlarıyla erişim sorunu yaşayan Facebook, Instagram ve WhatsApp‘ı eleştiren paylaşımlar yaptı. Ancak hangisinin mesajlaşma platformunun yerini doldurabileceği şu an icin gizemini koruyor. İşte kullanıcıların yoneldiği alternatifler.
[h=4]WhatsApp, Instagram ve Facebook ’ta erişim sorunları yaşanıyor![/h] [h=2]WhatsApp yerine ne kullanabilirim?[/h] WhatsApp coktu haberlerinin yayılması ve sorunun anlaşılmasından sonra kullanıcılar hemen ceşitli alternatiflere yoneldi. Bunların pek coğu ciddi rakipler olmasa da şirketin yerini doldurmak icin birkac aday şimdiden hazır. Ancak belirtmekte yarar var ki erişim sorunu ne kadar surecek ve uygulamanın yeri dolacak mı şu an icin gizemini koruyor. Yine de bazı secenekler mevcut.
Telegram Duşuk internet gereksinimleri ile dikkatleri uzerine ceken Telegram, ozellikle WhatsApp gizlilik politikasından bu yana populerliğini artırdı. Kalite kaybı yaşamadan medya gonderimi ve herkese acık kanallarıyla kullanıcıların beğenisini toplayan uygulama, WhatsApp cokmeden once bile platformun en buyuk rakibi olarak kabul ediliyor.
[h=3]Signal[/h] Kullanıcı sozleşmesinin interneti kasıp kavurduğu donem Elon Musk sayesinde patlayan Signal, listemizin en eskilerinden biri. Uygulama, 25 Mayıs 2010 tarihinde Google Play uzerinde yayınlandı. Ancak bugun beğendimiz ve sevdiğimiz haline gelmesi 2018 yılını buldu. Ozellikle guvenlik elementlerine vurgu yapan platform, bağımsız geliştiricilerin destek verdiği ve bağışlarla ayakta duran bir yapıya sahip.
iMessage Bir iPhone, iPad ya da Mac kullanıcısıysanız, en basit secenek bazen en iyisidir. Sadece Apple urunleri icin bir WhatsApp alternatifi olan uygulama, listemizin diğer uyeleri gibi pek cok farklı ozelliği bunyesinde barındırıyor. Ancak platformun en buyuk eksisi sadece mesaj odaklı olması. Ne yazık ki kullanıcılar goruntulu ya da sesli konuşmak icin iMessage’ı kullanamıyor.
BiP Turkcell tarafından Android ve iOS cihazlar icin geliştirilen BiP, kaybolan mesaj başta olmak uzere para transferinden dosya aktarımına kadar WhatsApp ’ta olan ve olmayan bircok ozelliği bunyesine barındırıyor. 1000 kişiye kadar kalabalık gruplar oluşturmanıza izin verilirken, anında ceviri ozelliği sayesinde farklı dilleri konuşan kişilerle cok daha kolay bir şekilde mesajlaşabiliyorsunuz.
Peki siz bu konu hakkında neler duşunuyorsunuz? WhatsApp yerine ne kullanabilirim diye duşunduğunuzde aklınıza gelen WhatsApp alternatifleri neler? Goruşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.