Merhaba,

bugun PCDepo'nun iflas ettiğine dair bazı iddialar ortaya atıldı ve şoyle bir e-posta bize ulaştı. Gelen e-postayı sizinle paylaşıyorum:

Merhaba,

Şupheler bir hayli kuvvetlenmiş olan PC Depo İflası hakkında teknoloji sitelerine bilgi vermek amaclı yazıyorum bu maili. Cunku ben dahil bir hayli mağdur var Donanım Haber Forum'larında (ve bilmediğimiz başka mağdurlar, cok yerde notebook reklamları vardı cunku).

10-25 Ekim tarihleri arası ozellikle ASUS Notebooklar'da (X550JX serisi) cok ciddi indirimler yapmıştı firma. DH forumlarından bir cok kullanıcı gibi ben de sipariş verdim. Fiyat gercekten iyiydi. Ornek vermek gerekirse piyasada 2500 civarı olan Asus X550JX serisi notebooklar 2150 lira civarındaydı (2050'ye de sattıkları oldu, 1850'ye de. Cok değişken gece indirimleri oldu). Bir cok kişi aldı ama teslimatlar cok yavaştı ve kullanıcılar bir hayli homurdandı bu konuda. Telefonla firmaya ulaşmak bir hayli zorlaştı bundan dolayı, cok kişi aradı. Tedarik suresini baştan 5 gun gostererek satış yaptılar, daha sonra 10 gun gostererek satış yaptılar. Yalnız 5 gun gosterilen satışlar 15 gun gibi surelerde kavga dovuş, surekli telefon ile taciz ederek yapılabildi. Durumdan canı sıkılanların iptal sureclerinde paraları odenmedi. Bu arada en iyi fiyatı havale ile odemeye verdi PC Depo firması.

Notebook'un DH Forum sayfasında urun bekleyen kişilerin sayısı şupheye donuştu ve millet altını kazmaya başladı. Trolleyenlerin varlığını da kabul etmekle birlikte firmanın piyasada durumunun kotu olduğu ortaya cıktı. 12 yıllık firma hakkında cıkan dedikodular icin tek bir acıklama dahi yapmadı. Guvenilir bir firma bu tarz bir şeye izin vermez. Demek ki durum daha kotu. Ozetle ikinci bir Mavi Bilgisayar vakası yaşanabilir.

Sizden Ricam sizlerden bu şupheleri araştırmanız, piyasada nufusunuz mutlak vardır. Ve iddialar doğru ise bununla ilgili haber yapıp muşterilerini bilgilendirmeniz. Biz kimseye ulaşamıyoruz ve bilgi kirliliği mevcut.

İlgili DH forum linki:
PCDEPO/Norma Bilgisayar -GUVENILIR MI DIYENLER BUYRUN-

birbirimizden haber aldığımız facebook grubu:
Facebook'a Giriş Yap | Facebook

Kimseyi zan altında bırakmak istemesek de firma cok kalabalık kullanıcının paralarını ipotek altına almış durumda. Korkumuz durumun sandığımızdan daha buyuk bir nitelikli "problem" olma riski.
En sun ele ulaşan notebooklar 13-14 Ekim'de sipariş edilmiş, sonrası yok.

Ama uretilen sipariş kodu bir hayli fazla (isimleri yazmadım ama Facebook grubuna mevcut)

Genişletmek icin tıkla...

Konunun gecerliliğini hemen yarın kontrol edeceğiz fakat bu esnada nacizane tavsiyemiz resmi acıklama gelene kadar PCDepo'dan sipariş vermemeniz.

Ayrıca lutfen her daim en ucuz satana yonelmeyin. Daha sonra iade konusunda, servis konusunda neler cektiğinizi siz biliyorsunuz.