Pedagoga Gitmeye mi Karar Verdiniz?
Pedagog gitmeden once bunu cocuğunuza uyğun dille anlatın ve hazırlıklı gidin.
Sevgili Anne Babalar,
Artık gunumuzde bilincli anne babalar, Pedagogtan iyi anne baba olmak icin danışmanlık hizmeti alıyorlar. Onlar cocuklarını sadece iyi okullara gondermenin cocuklarının sağlıklı gelişimi ve geleceğindeki başarısı icinyeterli olmadığını; 0-6 yaş donemin cocukların gelişiminde onemli rol oynadığını biliyorlar. Cocuklarının ilk oğretmeni ve Pedagogunu olduklarını da bilen bu anne babalar, bu gorevi en iyi şekilde yerine getirmek icin işin ustasından Pedagogtan yardım alıyorlar.
Pedagoga gitmeye karar verdiğinizde Pedagogun cocuğunuzla calışmalarında daha başarılı olabilmesi icin bilmeniz gereken birkac şeye deyinmek istedim.
Bunucocuğunuza uygun dille acıklayın
Eğer şimdi bir Pedagoga gitmeye karar verdiyseniz once bunu ona uygun dille acıklayın. Eğer cocuğunuz 3-6 yaş arasındaysa, seni bir oyun ablasıyla, abisiyletanıştıracağımsenden ona bahsettim seni cok merak etti ve senle oynamak istiyor gibi cumlelercocuğun bir sorunu olduğu icin değil, ozel olduğu icin oyun ablasına (Pedagoga) gideceğini hissettirin.
7-12 yaşta: seni bir ablayla, abiyle tanıştıracağım, bu abla akıllı cocukları cok seviyormuş. Senle tanışmak, cok eğlenceli oyunlar oynayıp, biraz sohbet etmek istiyor. 12-17 yaşta : birPedagoga gidelim, bu konuda onun bir fikrini alalım. 17-20 yaşta: bunu bir uzmanla goruşelim. Telefonu bu istersen kendin arayıp, bir randevu alabilirsingibi cumlelerle acıklayabilirsiniz. Bu konuda randevu aldığınız Pedagogdan yardım isteyebilirsiniz.
Cocuğunuzla ilgili onemli konuları not alın
Pedagoga gitmeden once onemli bulduğunuz olayları, hastalıkları, kritik donemleri, iletişimdeyaşadığınız zorluklarıbir kağıda yazıp, bu bilgilerle randevuya gitmeniz, Pedagogun cocuğunuzu daha iyi tanımasına ve boylece daha sağlıklı değerlendirmeler yapmasına yardımcıolur.
Pedagogtan hicbir şey saklamayın.
Her insan hata yapabilir. Anne baba olarak en iyi yapsakta, bazen en iyi olduğunu duşunduğumuz davranışlar, kararlar bile cocuğa zarar verebiliyor. Cocuğunuzun psikolojisine zarar verdiğinizi duşunduğunuz her davranışınızı, tutumunuzu samimiyetle, olduğu gibiPedagoga anlatın kicocuğunuzla ilgiligercekci bir değerlendirme yapılsın.
Cocuğunuz Pedagogu sevmeli
Bazen Pedagog ne kadar uzman olursa olsun cocuk bu Pedagogla goruşmek istemeyebilir. Bu ilk goruşmede belli olur. Elektirikleri uyuşmaya bilir. Kendini ona yakın hissetmeyebilir. Bu ne Pedagogun hatası ne de cocuğundur. Eğer cocuğunuz o kişiye ısınmadıysa, onu zorlamayınve cocuğunuzun seveceği başka bir Pedagog bulun. Cunku Pedagoga severek gitmesi, başaralı oranını arttırır.
Pedagogla işbirliği icinde olun
Cocuklarla iletişimde tutarlı davranmak cok onemlidir. Eğer Pedagogun onerilerini aynen uygulamazsanız, uygulanan program başarılı olmayacaktır. Başarı sizin işbirliğinize bağlıdır. Cunku bir kac seansla Pedagogtan mucizeler beklemeyin. Pedagog size yol gosterir eğer bu yolu izlemekte başarısızsanız, bu cocuğunuzun ya da Pedagogunbaşarısızlığı değil, sizin başarısızlığınız olacaktır.
Pedagogun sihirli deyneği yok!
Cocuğunuzun psikolojisine ciddi zararlar vermeden once, bir sorun yokken deduzenli olarak Pedagogdan yardım almalısınız. Pedagoga cocuğunuzu,psikolojisi ciddi boyutlarda bozulduktan sonra getirip, cocuğunuzu bir kac seansla tedavi etmesini beklemeyin. Pedagogun calışmaları somut değildir ve sonucu kısa bir surede somut olarak gormeniz mumkun olmayacaktır. Bir tedavi sureci: ilk aylar hafta bir veya iki; sonra ayda bir; 3 ayda bir kontrol ve 6 ayda bir takip seanslarından oluşur. Bu sure cocuğunuzun tedaviye verdiği cevaba gore değişir.
Biz Pedagogların dileği; bize sadece anne-baba eğitim danışmanlığı icin gelmeniz, cocuğunuzun psikolojisi bozultuktan sonra tedavi sureci icin değil. Unutmayın cocuklarınınızın başarılarından da başarısızlıklarıdan dasiz sorumlusunuz. Bilerek bilmeyerek yaptığınız herşey onların ruhsal dunyasında farklı etkiler yaratacaktır. Cocuklarınız aldına aldığınız kararların doğruluğunu birkere daha duşunun ve bunun onların ruh sağlığını nasıl etkileyeceğini değerlendirin.
Pedagoga sadece danışmak icin gelmeniz dileğiyle...
Pedagog Sevil Gumuş
Kurucu, Aile ve Cocuk Danışmanı
PARENTING SKILLS & COUNSELING (PSC)
Adres: Cam Sok. N0: 30/1 Emirgan İstanbul
GSM: 0545 788 81 52
İnfo@pscdanismanlik.com
www.pscdanismanlik.com
[h=2]İstanbul Pedagog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Pedagoga gitmeye mi karar verdiniz?
Sağlıklı Yaşam0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net