bu sabah knight online oynadığım pvp servera yeni patch gelmişti. her neyse launcher virusluymuş sonra işte virusu bi şekilde temizledim (virusun adı "mstwain.exe") fakat sonra ctrl alt del yapıp işlemlere baktım (normalde ben her gun duzenli olarak işlemleri kontrol ediyorum virus falan tehlikesine karşı). bir baktım ki bir suru yeni işlem ve bunların arasında da 10 kusur adet "svchost.exe" var. fakat bunların hizalarında kullanıcı adım yazmıyor local service falan yazıyor yani galiba zararlı değiller. fakat internet acıkken farkettim ki svchostlardan bi tanesi 107.000 K ya ulaşıyor. bazıları da zaten 20.000 30.000 K var. toplasak nerdeyse normal halde: 100.000 K civarı, internet acıkken neredeyse 200.000 K olucak. ben bunlardan cok işkillendim. ve asıl merak ettiğim:
bu svchostlar ın ozelliklerinde hep windows ile ilgili, adı onemli gibi gorunen dosyalar var. bunlar daha onceki gunlerde hic calışmıyor muydu ki de bugun meydana cıktı ?

bu svchostlardan cok gereksiz olanlardan hangilerini silebilrim ?

bunların ileriki zamanlarda bilgisayarım icin bir tehlikesi olur mu ? yani bilgisayarım cok kasacak duruma gelir mi ?

lutfen yardımlarınızı esirgemeyin. teşekkkurler...