Arkadaşlar bildiğiniz gibi normal filmlerin boyutları 1-1,5 GB seviyesinde oluyor. Smart movie filmlerin boyutları ise 80-100 MB civarında yani bir CD'ye neredeyse 6-7 adet film yuklenebilir. Bilgisayarda saklamak isterseniz yine fazla yer tutmuyor. Bu tur filmleri DivX veya Xvid kullanarak bilgisayarda izliyorum. Bunları internet cafede, smart movie filmler altında gordum. Bunlar cep telefonu icindir yazıyordu.Benim bahsettiğim divx veya xvid olabilirmi bilmiyorum. Sadece bildiğim 650-700 mb boyutundaki filmlerin 80-100 mb boyutuna indirgenmiş olması. VD'leri aynı şekilde kucultup saklamak icin uygun bir cozum diye duşunuyorum.

Benim oğrenmek istediğim normal boyuttaki 650-700 mb'lık bir film'i nasıl 80-100 mb' ye cevirebiliriz. Smart movie filmlere bakıyorum avi formatında, normal filmlere bakıyorum yine avi formatında.

Avi to divx veya Avi to xvid format donuşturucu kullandım fakat boyutunda smart movie'dekiler gibi kuculmedi. Yine 650 - 700 mb boyutuna donuşturdu.

Bunun icin:

1) kullanabileceğim bir format donuşturuce
2) Hangi formatı hangisine
Donuşturmen gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Bendeki Vc' lere baktım uzantısı DAT'tır. Bunların her birinin boyutları yaklaşık 650-700 mb dir. Bunları smart movie seklinde 80-100 mb boyutuna donuşturup bilgisayarın icinde fazla yer kaplamadan saklamak istiyorum.