İstanbul ’un Arnavutkoy ilcesine bağlı Yassıoren Kırsal Mahallesi ’nde, gectiğimiz cumartesi gece saatlerinde, Arif Guner isimli vatandaşın 18 koyunu, iddiaya gore ahıra giren kurtların saldırısı ile oldu. Bolgede hayvancılık ile uğraşan vatandaşlar, yakındaki ormandan gelip ciftliklere saldıran kurtların bircok mahalleliyi mağdur ettiğini soylerken, mahalle sakinleri kurtlardan tedirgin olduklarını, korku icinde hayvanlarını beslediklerini soyledi. DHA ’nın haberine gore; koyunları olen olan Arif Guner, olaya yonelik acıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Sabah cocuklar beni aradı. 'Ağabey cok acil ciftliğe gel' dediler. 'koyunlar olmuş gel' dediler. Sabah geldim baktığımda o anda şok oldum. Butun hayvanlarım yerde, hepsi parcalanmış. Şoktan anlayamadım sonra baktım ki daha fazla zararım var.
İlce tarım ekipleri geldi tutanak tutuldu hepsini gomdum. 18 tane koyunum telef oldu. Burada toplamda 78 tane hayvanım vardı. Boyun kısımlarından ısırmış boyun kısımdan kopuk geliyor, kurt nefes borusunu kırmış. Bu kopek saldırısı değil bunu kesin ve kesin soyluyorum. Bizim bu civarında bir hafta once yakın bir ciftliğe girmiş. Karşıda bir ciftlik var oraya da girmiş. Benim hayvanlara zarar verildiği gun yol uzerinde 3 tane kurt gormuşler. Beni cekip vursaydınız daha iyi cunku canımdan can gitti. Bir kurt davasından ekmeğinden oldum mağdurum." Mahalle sakini Feridun Tutuncu, "Bu Kurtlardan tedirgin oluyoruz. Koyde arkadaşımızın hayvanlarına girmiş yazık gunah. Bizim de var. Her gun tedirgin oluyoruz. Geceleri de uyumuyoruz. Buna bir care bulunması gerekir." ifadelerini kullandı. Kurt saldırısında 4 koyunu olduğunu soyleyen Nevzat Tutuncu, "Bu aralar bize cok musallat oldu. Bundan 20 gun once benim ahırıma girmişti. Ben erken mudahale ettim, fazla zarara uğramadım. Benim 4 tane koyunum oldu. Kurt saldırısı bunlar, bundan eminiz." diye konuştu.