Herkese merhaba, arkadaşlar gecenlerde sistem yukseltmek icin sistemimi satmaya karar verdim sahibinden Param Guvende ile sattım sistemi neredeyse 5 yıldır kullanıyorum bir sorun yaşamadım satışı yapmadan birkac gun once bakımını temizliğini de yapmıştım benchmart testlerini filan da yaptım. Sistemi formatladım tertemiz yeniden kurdum hicbir sıkıntı yok. Ekran kartını soktum kutusuna koydum, diğer parcalar sabit sağlam olduğu icin sokmedim. Guzelce kargolayıp gonderdim, alıcı ertesi gun kargoyu aldı akşam kontrol etti. Kargoda hasar yok, yarın goturup baktıracağım bilgisayarcıya calışıyor mu diye dedi. Tamam dedim, ertesi gun aradı beni. Goturdum calışıyor, paranı onaylıyorum dedi. Ben paramı aldım, o sistemi satış gercekleşti bitti her şey normal.
Ben de yeni sistem topluyordum. Kac gundur fiyatlar artmadam alayım hemen dedim, aldım. Adam bugun beni aradı, aradan 6 gun gecmiş ekran gelmiyor. Gelse de cizik cizik geliyor falan dedi, sistemin bozuk olduğunu iddia edip iade etmek istedi. Ben de geri alamam dedim cunku ben sistemi calışır halde verdim, kontrol ederek aldın. Geriye bana calışmayan sistem vermek istiyorsun, iade hakkı filan varmış dediğine gore. Urun calışmıyorsa, sahibindeni aradım. İade suresi dolmuş, satış olmuş bitmiş. Bir şey yapamaz dediler, yani alıcı ile anlaşamadık. Ben de varsa eğer oyle bir hakkın dava acabilirsin dedim, şimdi burada kim haklı kim haksız bilmiyorum. Yani ben de anlamadım. İlk defa bir şey sattım hayatımda, onda da boyle oldu. Şimdi alsam sistemi geri e calışır verdim, bozuk geri alacağım zaten. Elimde para yok şu an, taksikle yeni sistem almışım. Ne yapmam gerek bilmiyorum, tavsiyeniz var mıdır?
Dosya Ekleri

Screenshot_20220818-191400_sahibindencom.jpg 85,4 KB · Goruntuleme: 80

IMG-20220823-WA0015.jpg 141,1 KB · Goruntuleme: 81

20220815_011542.jpg 161,8 KB · Goruntuleme: 79

IMG-20220816-WA0006.jpeg 167 KB · Goruntuleme: 80