Tebliğle, gumruk kıymeti kilogram başına (brut ağırlık) 2,5 doların altında olan sitrik asidin ithalatında ileriye yonelik yurutulecek gozetim uygulamasına ilişkin usul ve esaslar duzenlendi.
Buna gore, soz konusu urun yalnızca Ticaret Bakanlığınca (İthalat Genel Mudurluğu) duzenlenecek Gozetim Belgesi ile ithal edilebilecek. Gozetim Belgesi, gumruk beyannamesinin tescilinde ilgili gumruk idaresince aranacak.
Gozetim Belgesi taleplerine ilişkin başvurular, Ticaret Bakanlığı internet sitesinden yapılabilecek. Elektronik ortamda yaşanabilecek sıkıntı durumunda muracaatlar fiziksel olarak da gercekleştirilebilecek.
Başvurulara ilişkin belgelerin asılları Bakanlık tarafından istenebilecek. Eksiklik veya tutarsızlık tespit edilmesi halinde ek bilgi ve belge aranabilecek.
Gozetim Belgesi elektronik ortamda duzenlenecek ve başvuru formunda yer alan e-posta adresine bildirimde bulunulacak.
Başvuru ya da inceleme aşamasında sağlanan bilgi ve belgelerde başvuru sahibinin beyanının gerceğe aykırı olduğunun veya sunduğu bilgi ve belgelerde tutarsızlık veya eksiklik bulunduğunun tespiti halinde bunlar giderilinceye kadar Gozetim Belgesi duzenlenmeyecek.
Tebliğ, 30 gun sonra yururluğe girecek.
- Paylaş