Tesla, duşen talep nedeniyle Cin'de indirime gitti
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Tesla, duşen talep nedeniyle Cin'de indirime gitti
-
25-10-2022, 09:38:35Tesla, 2019'da dunyanın en buyuk ve en hızlı buyuyen pazarı olan Cin'e hızlı bir giriş yapmış ve ABD dışındaki ilk uretim fabrikasını Şanghay şehrinde acmıştı. Tesla ’nın Şanghay Gigafactory fabrikasından cıkan otomobiller; Danimarka, İsvicre, İsvec, İspanya, Hollanda ve Norvec gibi bircok ulkeye ihrac ediliyor. Tesla ’nın ABD dışındaki ilk uretim tesisi olan Şanghay fabrikasında uretim tum hızıyla devam ederken, talep duşmeye başladı. Tesla, duşen talebe karşı Cin'deki modellerinin satış fiyatlarını yuzde 9 indirdi. China Merchants Bank International (CMBI), “Tesla'nın fiyat indirimleri, elektrikli arac ureticileri icin artan rekabet riskinin altını cizdi. Cin'de, endustri capında satışların 2023'e kadar yavaşlaması bekleniyor.” dedi.
Tesla acısından onemli bir merkez olan Cin'deki fabrika, bu yılın ilk altı ayında 300 bin arac uretti ve 97 bin 182 adet otomobil ihrac etti. Gecen yılın aynı donemindeki ihracat miktarı ise 41 bindi. Yılın ilk donemlerinde koronavirus salgını nedeniyle uretime ara verilmiş olmasına rağmen fabrika, haziran ayında rekor kırarak yıllık yuzde 177 ’lik artışla 77 bin 938 aracın teslimatını gercekleştirmişti.