Arkadaşlar Merhaba.

Konu bir cd.yi kırmak ve veritabanını ele gecirmek olduğundan dolayı bu bolume acmayı uygun gordum.

Alihatay arkadaşımızın phptraid programının anlatımı icin teşekkurler. cok guzel yazmış.

bu konulara sizlerin aşina olduğunu tahmin ediyorum. benim veritabanları ve mysql ile ilgili bilgim yok.
bir sorum var. elimde bayiisi olduğum yabancı bir firmanın setup cd si var. bu cd. icerisinde firmanın kataloğu var.
Benim bu katalog icerisindeki bilgileri alabilmem yani database'ini acabilmem gerekiyor. Yoksa aynı bilgileri kendim icin tek tek elle manuel girmek zorunda kalacağım. 120.000 den fazla urun olduğunu duşunursek bunu yapmam aylar surecektir. Katalog icinde urunler var. urunun resmi bilgileri vb. bilgilere tek tek ulaşabilmem ve toplu olarak (orn.liste halinde) alabilmem lazım.

bu katalog cd.den kurulum oluyor ve c: altına bir klasore kuruyor. Kurulduktan sonra baktığımda data dosyaların uzantılarının .DBD .dbd ve .dbi olduğunu goruyorum. Bu dosya uzantılarını internette araştırdım ve MYSQL database dosyası olduğu sonucuna vardım.

phptraid programı kurdum. mysql'i calıştırdım. Ama bu dosyaları acmayı beceremedim.

Mysql uzerinde bu dosyaları nasıl acabilirim, veya verilere resimlere vs. nasıl elde edebilirim.
(Mysql kullanmadan yapılabiliyorsa duşunceniz nedir)

Yardımcı olursanız cok sevinirim. Teşekkurler.

(lutfen "firma ile goruş sana database'i gondersinler" şeklinde yorum yapmayınız, goruştum ve bu mumkun değil)