Merhabalar, kredi, faiz, toplam borc ve odeme ile ilgili bir sorum var. Bankacılık sektorunde calışan veya mevzuatlara hakim olanlar cevaplarsa sevinirim.
Rakamları hesaplamadım ama kafadan şu şekilde ornek vereyim. Diyelim 30 ay vade ile 10 bin lira kredi cektik, toplam geri odeme faizi ve diğer masraflarıyla 15 bin lira olsun. Bunun her ay odemesi 500 lira olur. Fakat 500 liradan fazla odeme imkanımız doğdu da 1000, 1000 odemeye başladık. Yani anaparayı belki de 20 ay yerine 10 ay icinde odemiş olacağız. Peki hala 5000 lira borclu mu kalırız? Sonucta bankanın parasını 2-3 yıla varan surede değil, 1 sene gibi bir surede kapatıyoruz. Bunun indirimi olur mu? mesela 12 veya 13 bin lira toplam odeme ile 1 sene gibi bir surede borcu kapatabilme gibi?
Toplam 15 bin liradan herhalde bir indirim olur diye duşunuyorum, cunku taahhut edilen odemenin 2 katını yapıyoruz ve borcu neredeyse 3'te bir gibi bir surede bitiriyoruz. 15 ay surmesini beklemem bu hesaplarda. Bunun hesaplaması otomatik mi yapılır? Her ay parayı yatırırken veznede bunu belirtip tekrar değerlendirmeye alınması sağlanabilir mi?
Toplu odemede indirim olduğunu biliyorum, aylık faiz vesaire duşuluyor fakat benim sorduğum toplu değil de, her ay fazladan odeyerek erken borc bitirmede faydası olup olmayacağı. Faydası yoksa bankaya sadece aylık odememiz gereken miktarı oderiz, eğer faydası olacaksa fazladan odemek cazip midir?
Biraz uzun oldu, rakamları basit vermeye calıştım, umarım anlaşılmıştır. Yardımcı olacaklara teşekkur ederim.
Eğer fazladan odeyebiliyorsak borcu tekrar baştan mı yapılandırmalıyız? Mesela 500 olan odemeyi 1000 olarak ayarlayıp taksit vadesini duşurmek gibi. Peki ya 1000 lirayı her zaman odeyemeyecek olursak? 500 olan rakamdan memnunsak ama biz kendimizi 1000 lira icin sıkıştırmadan, 1000 odemek istiyorsak? Son cumleler aklıma sonradan geldi, mesajı bitirdikten sonra yazdım, kusura bakmayın.
Kredi cekiperken odemek avantajlı mıdır?
İnternet Bankacılık İşlemleri0 Mesaj
●6 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- E-Ticaret Forumu
- İnternet Bankacılık İşlemleri
- Kredi cekiperken odemek avantajlı mıdır?