2020'nin başlamasıyla birlikte hicbir yabancı siteden alışveriş yapamıyorum. Bilenler bilir, VakıfBank ustu kapalı bir şekilde bunu engellemiş; banka tarafından bu işlem engellendi diyor (bankaya soyluyorsun, bizde oyle bir hata yok diyor
Dolayısıyla bir kart arayışı icerisine girdim. Biraz sipariş usulu olacak ama illaki şu aşağıdaki ozelliklere sahip bir kartınız vardır ve de kullanıyorsunuzdur. Tek tek, banka banka aratıp bulmak yerine size danışmayı uygun goruyorum.
[Kredi kartı istemiyorum]
- Kartın icerisine para yukleyebilmek ve yabancı sitelerden sorunsuz alışveriş yapabilmek istiyorum. (TL yukleyeyim, harcama ruble ise TL'den ruble alıp ceksin. 2 saat parayı ona donuştur, buna donuştur diye uğraşmayayım.)
- Limit vs. onemli değil, ayda 300 TL'yi gecmez yaptığım alışverişler.
- Mobil uygulamasından olsun, ATM'den olsun, internet bankacılığı olsun rahatlıkla para yuklenebilsin,
- Mumkunse yıllık kart ucreti, cart curt ucreti olmasın. (zaten para yatırınca komisyon alıyorlar diye biliyorum)
- Kartın mutlaka sanal kart işlemlerinde sıkıntı cıkartmaması lazım. Elime fiziki bir kart gelse bile sanal kart olarak kullanacağım. VakıfBank'ın sanal kartı gayet guzel ama hicbir sitede calışmıyor