Evet arkadaşlar provizyonun ne olduğunu biliyoruz ve Turkiye'de normal bir şekilde işliyor TR ici alışverişlerde alım iade iptal falan hicbir sorun yaşamadım, ama Amazon'da (.com Amerika olan .tr değil) nedense surekli aldığınız bir urun iptal edilirse veya kendiniz iptal ederseniz ucreti 1 aydan once alamıyorsunuz, sebebi ise normalde acık provizyonda bekleyen paranın normal şartlarda iade veya iptal olduğunda bekleyen iade provizyona duşup 2-3 gun icinde paranın acılması, ama Amazon'da nedense bu olmuyor, para surekli acık provizyonda kalıyor burada sorun Amazon'un bu urunun iptal edildiğine dair bilgiyi bankaya iletmeye tenezzul etmemesi? Veya etmesi ama garantinin bunu işlemeye uşenip ay sonuna bırakması mı? Veya Amazon tarafında Turk bankalarının istediği tarz bir iptal bilgisi sunamaması mı nedir burada sorun? 2 tane eşek gibi kuruluş neden bunu yapamıyor?
Ayrıca garanti bu parayı neden muşterisi istediği halde acmıyor? Şimdi olayı basitleştiriyim ben evdeyim, kardeşim banka, Amazon'da bakkal kardeşime diyorum ki bakkaldan bana cips alır mısın, cips 10 lira, 10 lira veriyorum bakkal beni arıyor diyor ki "cips kalmamış" zaten paranı almadım hala kardeşinde kardeşine soyle sana versin...
Kardeşime diyorum bakkalda cips yokmuş parayı da almamış hala sendeymiş versene 10 lirayı hayır diyor ay sonunda hesap kesim tarihinde alabilirsin? Neden?
Suc kimde bilmiyorum, yuksek bir miktarla garanti kredi banka kartı uzerinden sanal kart oluşturup yurt dışı alışverişi yapmayın diyorum tavsiyem bu eşek gibi bekletiyorlar.
Amazon ve garanti acık provizyon rezaletinde kim suclu?
İnternet Bankacılık İşlemleri0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- E-Ticaret Forumu
- İnternet Bankacılık İşlemleri
- Amazon ve garanti acık provizyon rezaletinde kim suclu?