MEB Dincer, sozleşmeli oğretmenlikten kadrolu oğretmenliğe gecenlerin “hizmet surelerine” ilişkin bir acıklama yaptı.
Sozleşmeli oğretmenlikten kadrolu oğretmenliğe gecenlerin, sozleşmeli donemdeki hizmet surelerinin sıfırlandığı, memurluktan sayılmadığı anlaşıldı.
Milli Eğitim Bakanı Omer Dincer, sozleşmeli oğretmenlikten kadrolu oğretmenliğe gecenlerin “hizmet surelerine” ilişkin bir acıklama yaptı. Dincer, kadroya gecen sozleşmeli oğretmenlerin, aday memur olarak atanmaları dolayısıyla, sozleşmeliyken gecirdikleri hizmet surelerinin adaylık suresinden sayılmayacağını acıkladı. Buna gore, kadroya gecen oğretmenlerin sozleşmeli donemdeki hizmet sureleri “sıfırlanmış” oldu.
MHP Bursa Milletvekili İsmet Buyukataman, Dincer’e sozleşmeli oğretmen iken kadrolu oğretmenliğe gecenlerin, “sozleşmeli oğretmenlikte gecirdikleri surenin aday memurluktan sayılıp sayılmayacağını” sordu. Dincer verdiği yanıtta, sozleşmeli oğretmen iken kadrolu olarak atanan oğretmenlerin, sozleşmeli oğretmenken mesleki eğitim adı altında temel, hazırlayıcı, uygulamalı eğitim alması halinde tekrar bu eğitimlere tabi tutulmadığını kaydetti.
Aday memur değil
Bu durumdaki oğretmenlerin bir yıllık gorev suresi sonunda adaylıklarının kaldırıldığı belirten Dincer, sozleşmeli oğretmenken temel, hazırlayıcı veya uygulamalı eğitimi tamamlamadan kadrolu oğretmenliğe atananların ise eksik olan eğitimlerinin tamamlattırıldıktan sonra bir yıllık gorev suresi sonunda adaylıklarının kaldırıldığını ifade etti.
Sozleşmeli oğretmenlerin kadrolu oğretmenliğe atandıklarında, sozleşmeli olarak gecen hizmet surelerinin adaylık suresinden sayılıp sayılmayacağının Devlet Personel Başkanlığı’na sorulduğunu acıklayan Dincer, “Devlet Memurları Kanunu’nun 54. maddesine istinaden sınav kazanmak suretiyle kadroya gecenlerin aday memur olarak atanması gerektiği, soz konusu personelin sozleşmeli personel statusunde gecen hizmet surelerinin adaylık suresinden sayılmayacağı belirtilmiştir” dedi.
Bahar Atakan
Milliyet
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- KPSS puanıyla kadroya gecen Oğ.lerin sozleşmeli donemdeki hizmet sureleri sıfırlandı