Kocaeli Cayırova'da TEM Otoyolu İstanbul istikametinde surucusunun ismi oğrenilemeyen 34 FN 2087 plakalı hafif ticari aracın, seyir halindeyken tekeri patladı. Surucunun direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu arac, bariyerle carparak defalarca takla attı. Ardından arac, hemen onunde seyreden Yalcın Mecit idaresindeki 34 DBE 642 plakalı otomobile carptı. Kazada aracın icerisinde bulunan yaşlı bir kadın yola fırlarken, 2 kişi ise aracın icerisinde sıkışarak yaralandı. 112 Acil Cağrı Merkezi ’ne gelen kaza ihbarı uzerine bolgeye; itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa surede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, aracın icinde sıkışan yaralıları kurtarabilmek icin calışma başlattı. Aractan cıkarılan 3 yaralı, olay yerinde yapılan ilk mudahale sonrası ambulansla cevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu oğrenildi.
Ailenin daha once kaza geciren ve kolundaki platini aldırmak icin ameliyata girecek olan oğullarının yanına yetişmeye calıştıkları oğrenildi. Kazada aracta bulunan kışlık yiyecek malzemeleri de yola sacıldı. Kazanın ardından İstanbul istikametinde trafik akışı kontrollu olarak sağlandı. Kazaya karışan aracların yoldan kaldırılmasının ardından trafik, yeniden normal seyrine dondu.
Takla atan aracın carptığı otomobilin surucusu Yalcın Mecit, kazanın bir anda gercekleştiğini soyledi. Mecit, "Anlamadım, ben yolumda gidiyordum. Birden bire bir gumburtu koptu. Kaza 2 saniye surdu. Arkamda oldu bitti. Gozumun onunde olan bir şey değil. Sonra benim aracıma carptı. Yaralıların durumlarını bilmiyorum. İnşallah iyilerdir. Ama arabayı kullanan kişi bayağı yaşlı bir amcaydı. Arabamın onu hasar aldı ama kaza arkamda olduğu icin bir şey soyleyemeyeceğim." dedi.
Kendi araclarıyla sağ şeritte seyir halindeyken kazayı gorduklerini soyleyen Kubra Bilen ise, "Kaza yapan arac da bizim sol tarafımızdaydı. Bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetti, nasıl olduysa tekeri mi patladı bilmiyorum. O an bir şey oldu, cunku hakimiyeti kaybetti, bariyere vurdu. Bariyere vurunca takla attı. Arka kapıdan teyze fırladı, bizim aracın onune duştu. Biz durduk, sonra araba takla atmaya devam etti. Ucuncu taklada durdu. Durduktan sonra aractaki diğer teyze ve amca da yaralı haldeydi. Cıkardılar, sağlık ekibine haber verdim. Hemen geldiler. O sırada yaşlı teyzenin durumu biraz daha ağırdı. Ambulanstaki arkadaşlar goturduler. Bildiğim kadarıyla oğlu kaza gecirmiş. Kolunda platin demir varmış, o cıkacakmış. ‘Hastaneye, oğluma yetişiyorduk ’ dedi. Bir anlık refleksle direksiyon hakimiyetlerini kaybettiler. Ben ilkyardım uyguladım. Diğer vatandaşlara yaralıları aractan cıkarmamaları gerektiğini soyledim. Ama direkt aractan cıkardılar teyzeyle amcayı. Olduğu kadar mudahale etmeye calıştım. Rabbim yardımcıları olsun inşallah." diye konuştu. İHA'nın haberine gore; kazayla ilgili inceleme başlatıldı.