TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu'nun Başkanı Seyit Mehmet Ozkan, futbolun onemli isimlerine acık mektup gondererek, Turk futbolunun koklu kulupleri Bursaspor ve Altay'ın icinde bulunduğu durumlara dikkat cekti. Dun Altay U14 Takımı ile Altınordu U14 Takım arasında oynanan macı izlemek icin tribune gittiğini ve orada Altay A Takımı ’nın FIFA'dan aldığı transfer yasağıyla birlikte altyapıdaki futbolcularına amator lisans cıkaramadığını oğrendiğini belirterek,
“Borcu yapan profesyonel şube olduğuna gore, A takıma transfer yasağı tamam da, cocuklara ceza niye? Yetişkinler kotu yonettiler diye 12, 13, 14 yaşındaki bir cocuğun Altay forması giymesine engel olmak niye? Bu kararları biz yetişkinler alıyoruz. Korumamız gereken ilk varlığımız cocuklarımız değil mi? Cocuklarımıza hicbir şekilde anlatamayacağımız, cocuklara da amator lisans cıkarılmaması, bu cezanın dışında tutulamaz mı” dedi.

Altay ve Bursaspor gibi Turk futbolunun iki buyuk cınarının gozlerinin onunde eriyip gitmesine gonlunun hic razı olmadığını soyleyen Başkan Seyit Mehmet Ozkan, sozlerini şoyle surdurdu:
“Bu ceza sebebiyle Altay'ın, Bursaspor'un 12, 13, 14, 15 yaşındaki bir cocuğa lisans cıkaramamasının ne manası var. Turk futbolunun iki tane kalın damarını kesmekle eşdeğer. Vallahi billahi icim acıyor!.. Hadi toplayalım cocukları bir araya, biz de karşılarına gecelim, anlatalım bu zorunluluğu ‘Bu Toprakların Cocukları ’na. Hicbirimiz anlatamayız!” 
Turk futbolunun 108 yıllık cınarı Altay ’ın ve Anadolu ’nun sporcu yatağı Bursaspor ’un yuzlerce futbolcu yetiştirdiğini ve yetiştirmeye devam ettiğini hatırlatan Ozkan
“Gelin hep birlikte gidelim Zurih ’e.. Oturalım sayın Infantino ’nun karşısına, bizim ulkemize has hoş gorulebilir bir mazeret sunalım. Ulkemize bir defalığına bir ‘Sarı kart ’ gostersinler. Transfer yasağı, sadece profesyoneller icin gecerli olsun, futbolun tabana yayılmasına mani olacak bir sebebe dayanak olmasın. Ben ciddi, ciddi, uzuluyorum Şenes Ağabey. Ben gercekten dun cok sıkıldım Mehmet Bey Başkanım. Yanımda keşke siz de olsaydınız Servet Bey dostum. Hele ki siz Mahmut Bey kardeşim, ‘Altay ’ın Varlığı ’ icin siz bu işe soyunun, siz bu işi "iş" edinin. Lutfen" diyerek sozlerini noktaladı.