Edirne'de 2014 yılında, 1'inci Murat Mahallesi'nde cocukların oyun alanı olarak kullanılan yeşil alanın imara acılmasıyla bolgeye gelen gorevliler, kepceyle yıkım calışması yapmak istedi. Gorevlilerin faaliyetini gorup yeşil alana inen mahalleli Kıymet Peker, sandalyesiyle kepcenin onune oturarak, calışmaları engelledi. Peker'in başlattığı eylem, kısa surede mahallelinin de desteğini gordu. Bolgedeki gorevlilerin kepceleri cekmesiyle sonuclanan olayda, daha sonraki surecte İdare Mahkemesi, Belediye Meclisi'nin aldığı imar kararını bozdu. Kıymet Peker'in onculuğunde mahallelinin oyun alanının yıkımına karşı cıkması uzerine Edirne Belediye Başkanı Recep Gurkan, arsanın tapusunu almak icin yargı sureci başlattı. Edirne ’de 7 yıl once kepcenin onune oturdu, yeşil alan cocukların oldu 7 yılın ardından sağlanan uzlaşmayla arsanın tapusu belediye tarafından alındı. Tekrar yeşil alana donuşturulup cocuk parkı haline getirildi. Parka Kıymet Teyze Parkı ismi verildi. Edirne'ye 11 Temmuz 2021'de gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu parkın acılışını, Kıymet Peker'in de katıldığı torenle yaptı. Son donemde yaşlılığa bağlı nedenlerle tedavi goren Kıymet Peker, onceki gun yaşamını yitirdi. Olumu uzuntuye neden olan Peker icin bugun kent merkezindeki Eski Cami'de cenaze namazı kılındı. Cenazeye, Edirne Belediye Başkanı Recep Gurkan, Peker'in ailesi ve yakınları ile cok sayıda vatandaş katıldı.

Torende konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gurkan, Peker'in olumunden dolayı uzgun olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"30 Mart 2014'te yapılan secimlerden sonra 31 Mart'ta Kıymet Teyze bir sembol olmuştu hem Edirne'de hem de Turkiye'de, o kepcenin onune oturması, o naif, guzel kişiliğiyle, torunları ve cocukları icin guzel alanlar istemesiyle. Biz de 7 yıllık hukuk mucadelesinden sonra gecen yıl Genel Başkanımız Kemal Kılıcdaroğlu'nun katılımıyla Kıymet Teyze ’nin ismini o parka vermiştik. Dun vefat haberini oğrendim ve gercekten cok uzuldum. Cok guzel, naif bir insandı. Kızıyla konuştum; bir gun once parktaki fotoğrafını gosterip 'Bak benim de fotoğrafımı koymuşlar' demiş. Allah makamını cennet eylesin. Biz ondan razıydık, umarım o da bizden razı olur. Cok ozleyeceğiz kendisini ama o guzel yurekli teyzemizin ismi o cocuk parkında sonsuza kadar yaşayacak. Bunu sağlığında yapabildiğimiz icin de ayrıca mutluyuz. Onun gormuş olması, onun iznini alarak ismini koymuş olmamız bizim icin de cok ayrı bir mutluluk. Yaşam boyle, diyecek bir şey de yok. Guzel yurekli Kıymet Teyzemize cenabı Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyoruz." DHA'nın aktardığına gore Kıymet Peker, namazın ardından Yeniimaret Mezarlığı'nda toprağa verildi.