Kahramanmaraş'ta 19 yaşındaki Down sendromlu Mine Bayır'ın hayali uzerine ailesi ve yakın cevresi harekete gecti. Cevresi, gelinlik giyme hayali olan genc kız icin once temsili bir kına gecesi ardından da dillere destan bir duğun organize etmeye karar verdi. Bayır, evinde duzenlenen temsili duğun merasimi oncesinde kuafore goturulerek sacı ve makyajı yapıldı. Daha sonra ise gelinliğini giyerek duğun alanına geldi. Suslenen gelin arabası ile merasim yerine gelen Mine'yi, ailesi ve yakın cevresi davul ve zurnalarla karşıladı. Damatsız duğunde, hayallerini susleyen gelinliği giymenin mutluluğunu yaşayan Mine, annesi Seher Bayır ve manevi babası olarak kabul ettiği Akif Diş ile muzik eşliğinde eğlendi ve dans etti.

Down sendromlu Mine Bayır,
"Duğune geldim, sacımı yaptırdım, makyaj yaptırdım sonra ağladık biz. Mutlu oldum, sevindim ve heyecanlıyım. Her şeyi beğendim teşekkur ederim." ifadelerini kullandı. Kahramanmaraş'ta down sendromlu genc kıza damatsız duğun
Kızı Mine ’nin surekli duğun ve gelinlik giyme hayali olduğunu soyleyen anne Seher Bayır,
"Cok sevindim cok teşekkur ederim. Bu organizasyona gelen herkesin ayaklarına sağlık, herkese teşekkur ediyorum." dedi.

İHA'nın haberine gore, Mine tarafından manevi baba olarak nitelendirilen Akif Diş ise, dunyanın en mutlu insanı olduğunu soyleyerek,
"Cok mutluyuz. Bugun Mine kızımızın en mutlu gununde birlikte olmaktan, insanların bu tarz toplum olaylarına duyarlı olmalarından dolayı onlara cok muteşekkiriz. Prensesimizin hayalinde surekli beyaz gelinlik giyme hayali vardı. Biz o hayali gercekleştirmeye calıştık. Beni babası olarak kabul ettiği icin Mine ’ye ayrıca teşekkur ediyorum." diye konuştu.