Menajer Erkut Soğut, onemli acıklamalar yaptı. Soğut, Arda Guler'in geleceği hakkında konuştu. Mesut Ozil ve Kerem Akturkoğlu gibi isimlerin temsilciliğini yapan avukat Erkut Soğut, Akturkoğlu'nun Atletico Madrid hakkında cıkan transfer haberleri ve Mesut Ozil'in son durumu hakkında Radyo Spor'a acıklamalarda bulundu. Radyospor'da canlı yayın konuğu olan Soğut, "Mesut Ozil'den cok benim Mesut'un MLS'de oynaması şeklinde bir hayalim vardı. Ama o Turkiye'yi tercih etti. Tabii ki saygı duyuyorum. Bizim gorevimiz doğru alternatifler yaratmak. Mesut, ailesiyle Turkiye'de cok mutlu... MLS'e Messi, Ronaldo ayarında oyuncular dışında 30 yaşını gecmiş oyuncu transfer edilmiyor. Genelde 22 yaş oyuncu arıyorlar." dedi. Mesut Ozil'in sakatlığı ile ilgili olarak ise Soğut, "Mesut başarılı bir ameliyat gecirdi. Tam olarak iyileştiğinde sahalara donecek. Futbolu bırakması soz konusu değil. Zaten boyle bir kararı olsa, bunu kendisi acıklar. Kimseye bırakmaz. Mesut'un Fenerbahce'den sonra Başakşehir'e neden gittiğini acıkladı; ama buyuk takımlar soz konusu olunca 'Fenerbahce'den başka takımda oynamam' dedi. Beşiktaş , Galatasaray ve Trabzonspor'da oynamaz." şeklinde konuştu. Erkut Soğut, Fenerbahceli Arda Guler ile ilgili de carpıcı acıklamalar yaptı: ''Arda Guler'i takip ediyorum. Neden oynatılmıyor diye soruyorum. Avrupa'da 17 yaşındaki en iyi 3 futbolcudan bir tanesi... Bunu Almanya, Hollanda ve Avrupa'nın pek cok ulkesindeki futbol otoritesi kabul etmiş durumda. Arda Guler, bugun Portekiz'de olsaydı Benfica'da, Sporting Lizbon'da, Almanya'da Borussia Dortmund'ta yuzde yuz 11'de oynardı. Nuri Şahin 16 yaşında Dortmund'da oynadı. Arda Guler sahaya cıktığında her şeyi yapıyor. Ne eksiği var. Ajax onu alır, onu oynatır ve 100 milyon dolara satar. Avrupa'da goruştuğum herkesten aynısını duydum. Arda, belki Bayern Munih haric, Bundesliga'daki her kulupte 11'de oynar. Değeri 100 milyon Euro olur. Fenerbahce'de neden oynatılmıyor bilmiyorum. Arda Guler benim icin bir Fenerbahce meselesi değil, bir milli mesele, o yuzden fikrimi paylaşıyorum.'' ifadelerini kullandı. Kerem Akturkoğlu'nun devre arası icin Atletico Madrid'le anlaştığı yonundeki iddiaları yanıtlayan Erkut Soğut, ''Bu dedikodular cıkıyor. Ama gercek değil. Oyle bir şey yok. Olsan bile kulupler kendileri acıklama yaparlar. Zaten şu anda Kerem'in bir başka takımla anlaşması hukukî olarak mumkun değil. Bir cok kulup Kerem'i izliyor. Milli takımda da oynuyor. Atletico veya bir başka kulup şeklinde isim veremem; ama Galatasaray ve Turk milli takımında oynayan bir futbolcuyu pek cok kulup izler. Kerem'in performansıyla ilgili negatif yorumlar da pozitif yorumlar da olabilir. Bu her futbolcu icin gecerlidir. Kerem Akturkoğlu'nun Galatasaray tarafından sozleşmesinin uzatılmasına dair, yazılı bir goruşme talebi almadık. Bu işler resmî olunca konuşulur. Şu anda kadar bize Galatasaray'dan bu yonde bir cağrı gelmedi. Bir şey konuşulmadı. Biz şu anda beklemedeyiz.'' dedi.