Aşiret duğunleri tum ihtişamıyla gundeme gelmeye devam ediyor... Van'da Gıravi aşiretinden Osman Elmas'ın kızı Mediha Elmas ile Gevdan aşiretinden Memet Acar'ın oğlu Feyaz Acar, gorkemli bir torenle nikah masasına oturdu. Gevdan ve Gıravi aşiretinden iki gencin en mutlu gununde toy buyukluğunu Umut Akay yaptı. Turkiye'nin farklı illerinin yanı sıra İran ve Irak'tan da katılımın sağlandığı duğune aşiret liderleri, kanaat onderleri, iş insanları ve yaklaşık 2 bin davetli katıldı. Van'da aşiret duğununde 3 milyon 650 bin TL'lik takı takıldı
Turkce ve Kurtce şarkılar eşliğinde halayların cekildiği duğunde, gelin ve damada 3 milyon 650 bin TL'lik takı takıldı.

Duğune damadın amcası Erol Abi ’nin davetlisi olarak katıldığını belirten İstanbullu iş adamı Ferhat Gunay ise
"Daha once hic aşiret duğunune katılmadım. Sosyal medyada goruyordum ama bu şekilde beklemiyordum. Gevdan aşiretine davetleri icin teşekkur ediyorum. Van ’da bulunmaktan son derece mutluyum. Cok guzel ve eğlenceli geciyor." dedi.

İHA'nın haberine gore, duğune Kosova ’dan katılan Sevil Balkan da,
"İlk defa bir aşiret duğunune katılıyorum. Cok muhteşem ve guzel geciyor. Cok beğendim. Bu yorenin insanları ve duğunleri cok guzeldir." ifadelerini kullandı.