Oncelikle merhaba. Kafamı karıştıran bir konu hakkında yardım edebileceğinizi umuyorum.
10. Sınıf oğrencisiyim ve yarıyıl tatiline girmeden bir hafta once alan secimlerini yapmamız istendi. MF, TS, TM ve DİL olarak 4 alan secebiliyoruz bildiğiniz uzere. Universitede veterinerlik okumak ve mezun olunca da veteriner hekimlik yapmak istiyorum meslek olarak. Bunun icin sayısal yani MF secmem gerektiğini biliyorum ancak okuldaki iki sınav donemi boyunca kimya ve fizikte kotuydum, ayrıca matematikten neredeyse kalıyordum ama biyolojim cok iyi. Dil alanındaki iki dersim İngilizce ve Almanca ise gayet iyiydi, ozel bir ilgim yok ama dile az da olsa bir yatkınlığım var.
Alan secimini ailemle konuştum ve şoyle bir fikir cıktı.
Universite sınavında sanırım OBP etkili olacağı icin okul puanımı duşurmemi istemediler. Kimya fizik ve matematik yuzunden puanım genelde duşuyor. Ayrıca stres de yapıyorum. Bu yuzden en azından okulda rahat olmam icin daha iyi derslerim ustunden gitmemi istediler. Yani okulda alan olarak DİL secmemi onerdiler. Alan olarak şu an DİL sectim şimdi bunların sonucunda soruma gelecek olursam;
1) Asıl sorum şu, lisede sectiğim alan uzerinden mi universite sınava girmek zorundayım? Yani zorunlu olarak DİL sınavına mı girmem gerekiyor yoksa hem TYT'ye girip hem de AYT'de sayısal cozebilir miyim? (veterinerlik icin)
2) Guncel sistemimizde, OBP puanının YKS sınavına etkisi var mı? Varsa ne kadar?
Alanı değiştirme imkanım bulunuyor yani ailem tarafından kısıtlanmıyorum, tavsiyeniz varsa lutfen esirgemeyin.
Universite sınavına lisede secilen alana gore girmek zorunlu mu?
Liseler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Liseler
- Universite sınavına lisede secilen alana gore girmek zorunlu mu?