Nedense bu duşunce liseye gectikten beri var. Liseye gectiğimden beri okulun boş bir şey olduğunu duşunmeye başladım. Hic okula gidesim yok. Okulu hic de sevesim yok. Boş gidip, boş geliyorum cunku ilgimi cekmiyor. Bu tek bende olmuyor bu arada. Size de boyle geliyor mu? Cidden okula gitmesem, evde kendimi geliştirsem kendime daha cok şey katarım.

Okulda oğrendiklerimiz hayatta karşımıza cıksa bir şey demem, ama hayatımızda bir kere bile cıkmayacak konuları oğrenmemiz benim sinirimi bozuyor. Ben yazılımcı olacağım, neden ileri kimya oğreniyorum? Kod yazarken tuşların atomunu mu hesaplayacağım? Hayır. Yani benim işime yaramaz.

Bence okullarda, kişiye 8. sınıfta yapacağı meslek sorulmalı ve ona gore sınıflar oluşturulmalı, eğitimler verilmeli. Sırf bu yuzden meslek lisesine geldim ve gayet iyi etmişim, şu an tek şikayetci olduğum durum: Meslek derslerinin 14 saat olması. Yani arkadaşlar bu eğitim sisteminin her koşesinde bir sacmalık var. Meslek dersi yuzunden meslekten soğudum resmen. Haliyle okula gitme isteği de kalmadı.

Siz ne duşunuyorsunuz? Sizce nasıl duzelir bu sistem? Okul size gore de boş geliyor mu?