Merhaba arkadaşlar,
Duşundum ve taşındım. Forum uzerinde ve cevremde gorduğum soruları dilim donduğunce bu şekilde konu acarak anlatmaya karar verdim. Bilgi paylaştıkca guzeldir ve soruları forum uzerinden bu şekilde cevaplandırmak istiyorum. Umarım sizler icin faydalı olur diyelim ve ilk sorumuzu cevaplayalım. Her soru icin ayrı konu acacağım.

Acık liseye gecersem hayatım biter mi?
İlk oncelikle bu soru icin şunu soyleyebilirim ki normal lise ve acık lise arasında bir ucurum yok. Acık lise oğrencileri de YKS sınavına girebiliyor, orgun eğitim oğrencileri de universite sınavına girebiliyor ve acık lise oğrencileri universite okuyamaz diye bir kural da yok. Muhendislik, tıp vs. gibi bolumlere gidildiğinde de acık lise oğrencisi olunduğu icin puan kırılma vs. gibi durumlar da olmuyor.

Milletin ağzında da boyle klasik bir laf donuyor, biliyorum. Acık liseye gecersen yapamazsın, acık lise bitirmek dezavantajlı olur falan derler her zaman icin. Okuduğun lisenin mezunu olmak varken acık lise mezunu olmak iyi değil derler. Onun icin şunu soyleyebilirim ki alınan diplomanın bir onemi yok. Lise diplomasına gore işe alan bir yer de tabii ki yok. Zaten universite mezunları bile işsiz kalabiliyor bazı zamanlarda.

Benim duşunceme gore gidilen lise Galatasaray lisesi falan değilse zaten lisenin adamakıllı bir şey katacağını acıkcası sanmıyorum. Galatasaray lisesi gibi guzel liselerde okumak tabii ki ayrıcalıklı olacaktır ama bir sureden sonra başarıyı belirleyen onemli unsur tabii ki kişinin kendi calışması ve gayretidir. Burada diğer liseleri biraz yermiş gibi oldum ama işini hakkıyla yapan oğretmenlerimiz de tabii ki var. Onların hakkını yememek gerek.

Onun icin okunulan ya da gidilen lisenin bir onemi yok. Onemli olan kişinin kendini geliştirebilmesidir. Acık lise okuyup cok cok iyi başarılara imza atan oğrenciler tabii ki var. Yok değil. Kısacası acık liseye gecince hayatınız bitmiyor. Cevrede bilip bilmeden konuşan illaki her yerde olacaktır. Onları cok umursamayın ve acık lise gibi bir fırsatı isterseniz değerlendirebilirsiniz. Aklıma gelenler bunlar, okuduğunuz icin teşekkurler.