Turkiye'nin en buyuk iskan projesi olan Yeni Yusufeli'de calışmalar devam ediyor. Temeli 26 Şubat 2013'te atılan projede, yaklaşık 5 bin konut, 270 iş yeri ve 9 bin 430 donum tarım arazisi, sular altında kalmaya hazırlanıyor. Gectiğimiz gunlerde yeni yerleşim yerinde ilk cuma namazı kılınmış ve taşınmalar başlamıştı. Hukumet konağı, emniyet, jandarma, adliye, ilkokul ve ortaokul, lise, muftuluk, oğretmenevi gibi kamu binalarının inşaat calışmaları başarıyla tamamlandı. Ote yandan bolgede taşınma sureci devam ederken nakil surecinin tamamlanmasıyla toplamda bin 446 oğrenci ve 127 oğretmen, 10 okulda ilk ders zilinin calmasıyla eğitim oğretime başladı. AA'nın aktarımına gore; Yusufeli 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu'nda duzenlen toren, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, gazetecilere, Yusufeli'nin yeni yaşam alanına taşınmasında en heyecanlı gunlerden birini yaşadıklarını soyledi. Cocukların yuzlerindeki heyecanı ve mutluluğu gormekten duydukları memnuniyeti dile getiren Balta, "Bugun okulların buraya taşınmasını gormek benim icin ayrı mutluluk oldu. Burada yeni bir hayata başlarken okulların taşınması, bu yeni hayatın en canlı gostergesidir. Okulların yapım aşamasında surekli gezerek takibini yaptık. Son derece modern, kullanışlı. Akıllı tahtalarıyla tekli sıralarıyla ve derslikleriyle burada eğitim gormek oğrencilerimiz icin keyifli olacaktır." diye konuştu. Yusufeli Kaymakamı Huseyin Kaptan ise yaklaşık 45 gun once yeni yerleşim yerine kamu kurumlarının taşındığını anımsatarak, "Bugun de okullarımızda ders zilini calarak eğitim oğretime başladık. Oğrenci ve oğretmenlerimize hayırlı olsun. Bundan sonra oğrencilerimizin yapması gereken tek şey, derslerine odaklanarak akademik başarıyı artırmaktır. Eski okullara kıyasla daha konforlu ve keyifli alanlarda eğitim oğretime devam edeceğiz. Bundan sonraki gayemiz Yusufeli'nde akademik başarıyı artırmaktır." dedi. İl Milli Eğitim Muduru Fahri Acar da Yusufeli'de milli eğitim camiası olarak tarihi bir gune şahitlik ettiklerini belirterek, "Oğrenciler ve oğretmenler olarak hepimiz heyecanlıyız. Her şey cok mukemmel. Cocuklarımız icin devletimizin butun imkanları kullanılarak cok guzel modern eğitim ortamları hazırlandı. Yeni Yusufeli, yeni okullarımız, yeni yaşam merkezimiz herkes icin hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.