İstanbul ’un Bayrampaşa ilcesinde, silah ve bıcak zoru ile ellerini bağladıkları 9 Pakistanlıyı gasbedip goruntulerini de TikTok uzerinden paylaştığı belirlenen 2 sanık, hakim karşısına cıktı. Pakistan uyruklu tutuklu sanıklar Omar Shah ve Farman Khan, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya getirildi. Duruşmada sanık avukatları da hazır bulundu. DHA ’nın haberine gore; sanık Omar Shah savunmasında suc işlemediğini iddia etti. Omar Shah, "Olaydan haberim yoktu. Benim uzerimden muştekilerin herhangi bir eşyası cıkmadı. Aleyhime hicbir delil yok. Delil varsa ceza verin, yoksa beraatimi talep ediyorum. Karakolda TikTok videoları izletildi. Kesinlikle o videodaki kişi ben değilim." dedi. Bayrampaşa'da 9 Pakistanlıyı silah zoruyla gasbeden zanlılar yakalandı ARŞİV Diğer sanık Farman Khan ise, "Sucu bilerek yapmadım. Diğer sucu işleyen Afganları tanımıyorum. Asıl sucu onlar işledi. Daha once soylediğim gibi alkol almıştım. Sonrasında onlar bana ne icirdi bilmiyorum. Sarhoşken onlar mı bana silah verdi hatırlamıyorum. Olayın gercekleştiği eve goturuldum, kendim gitmedim. Olay bittikten sonra koşarak uzaklaşmadım, onlar koşarak uzaklaştı. Cunku sucu işlediklerini biliyorlardı. Ben muştekilerden herhangi bir para almadım. Ben gercekten suclu olsaydım, saklanırdım. Saklanmadım kendi evime gittim. Goruntulerdeki kişi de Omar değildir. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Omar Shah ve Farman Khan hakkında, 8 muştekiye karşı 'nitelikli yağma' sucundan ayrı ayrı 93 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Heyet, iki sanığın 8 muştekiye karşı 'cebir, tehdit veya hile kullanmak suretiyle kişiyi hurriyetinden yoksun kılma' sucundan ayrı ayrı 40 yıl hapis cezasına hukmetti. Toplamda iki sanık hakkında, ayrı ayrı 133 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Heyet, iki sanığa 'konut dokunulmazlığını ihlal' sucundan ceza verilmesine yer olmadığına ve muşteki Shahid Pervaiz'e karşı 'kişiyi hurriyetinden yoksun kılma', 'nitelikli yağma', 'konut dokunulmazlığını ihlal' suclarından ise ayrı ayrı beraatlarına hukmetti. Sanık avukatları da muvekkillerinin tahliyesini talep etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, muştekilerin 4 Ocak 2022 tarihinde Bayrampaşa'daki evlerinde oturdukları sırada, kimliği belirsiz 6 şuphelinin muştekilerin evlerine gelerek zorla iceri girdikleri, bazılarının elinde silah diğerlerinde ise bıcak olduğu anlatıldı. Şuphelilerin iceri girdikten sonra muştekileri darbederek, uzerlerindeki kıyafetleri cıkardıkları, muştekilere ait 6 adet cep telefonu, 6 bin lira ve ayakkabılarını alarak, ellerini bağlayıp etkisiz hale getirdikleri anlatıldı. İddianamede, şuphelilerin bu sırada cep telefonu kamerasıyla da kayıt yaparak, sosyal medya hesaplarından paylaştıkları aktarıldı. Şuphelilerden ikisinin Omar Shah ve Ferman Khan olduklarının tespit edildiği ve yapılan operasyonla 2 şuphelinin yakalandığı, evde yapılan aramalarda muştekilere ait eşyaların ele gecirildiği anlatıldı. İddianamede şuphelilerin suctan kurtulmaya yonelik ifadelerine itibar edilmediği, firari olan 4 şuphelinin ise dosyalarının ayrılarak soruşturmalarının devam ettiği aktarıldı. Hazırlanan iddianamede olaydan sonra tutuklanan iki şupheli hakkında, 'Kişiyi hurriyetinden yoksun kılma', 'Nitelikli yağma' ve 'Konut dokunulmazlığını ihlal' suclarından 9 muştekiye karşı, ayrı ayrı 127 yıldan 264 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyordu.