Hocanın telefona el koyması yasal mı?
Liseler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Liseler
- Hocanın telefona el koyması yasal mı?
-
24-10-2022, 12:16:49Bugun okulda yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Normalde telefonu her gun dolaba koyuyorum fakat bugun ilk 2 ders bilişim olduğu icin dolap henuz acılmamıştı ben de telefonu cantama atıp bilişim sınıfına cıktım. Oğle arası bitmeye yakın İngilizce dersi olduğu icin ders kitabımı cıkaracaktım kitabı cıkarırken telefonum arasında kalmış telefonumu duşurdum ve ekran gidip gelmeye başladı tahmin ettiğim kadarıyla ic ekranında bir sıkıntı oldu. Telefonu duşurduğum icin elime aldım ve sağına soluna baktım acmayı denedim. O arada nobetci oğretmen sınıfa girdi ve gelmemi soyledi olayı anlatmaya calıştım fakat beni dinlemedi bile umurunda olmadı ismimi numaramı sınıfımı istedi sıkıntı cıkarmadan her şeyi soyledim sınıfta sadece benim telefonumu almıştı sanki aradan oğrenci seciyordu sınıfta diğerlerine hicbir şey demeden cıktı ve telefonu mudur yardımcısına bıraktı. Ben olayı teneffuste mudur yardımcısına anlatmak icin gittim hocaya olayı anlatırken sozumu keserek direkt olarak 1 hafta cezalısın dedi umursamaz bir tavırla beni odasına bile almadı diyebiliriz kapıdan konuşmamı soyledi. Bu yaptıkları cok saygısızca geldi ben tavrımı bozmadan hocanın dediklerini onaylayıp cıktım odasından. Ne yapacağım konusunda bir fikrim yok 1 hafta telefonsuz yapılmıyor cunku gelen slaytlar vs. ders icin onemli. Kısacası ben telefonumu almak icin 1 hafta beklemek zorunda mıyım ve hocanın boyle yapmasının yonetmeliğe gore bir dayanağı var mı?