Merhabalar. Şu anda bir Anadolu lisesinde 10. sınıf oğrencisiyim. Bu sene alan secimleri olacak ama ben neyi secmem gerektiğini emin değilim hatta gelecekte hangi mesleği olmak istediğimi bile bilmiyorum. Sanki hicbir meslek bana uygun değil gibi yapamam gibi geliyor. İlk once istediğim mesleği mı belirlemeliyim yoksa bir alan secip ona gore devam mı etmeliyim? Şimdi alana karar vermem gerekirse sırayla bakalım.
Sayısal secersem kimya da falan az da olsa iyiyim ama fiziği pek anlamıyorum yani. Matematiğe gelirsek onda da pek iyi sayılmaz. Hoca derste anlatıyor orada tamam konunun az buz mantığını anlıyorum ama bir test cozeyim diyorum hicbir soru yapamıyorum. Yani anlıyorum biraz ama yapamadığım icin bayağı zorlanıyorum. Nasıl daha iyi yapabilirim?
Sozele gelirsek bence hic konuşmaya gerek yok anlıyorum falan tamam ama tarih falan bayağı sıkıcı ve surekli bunu gormek işkence olur secmem o yuzden.
Eşit ağırlık, yani olabilir gibi ama yapabilir miyim tam bilemiyorum ya. Secersem nasıl meslekler olabilir?
Bir de yabancı dil var. Sanırım en meraklı olduğum secenek bu. Yeni kelimeler oğrenmeyi seviyorum ezberim iyi durumda. Ayrıca işlerken en eğlendiğim ders bu. Secebilirim ama ileride hangi meslekleri yapabilirim? Secen abiler sizce nasıl? Yardım ederseniz cok sevinirim. Teşekkurler.